rullar fram

 
Det bara radar upp sig bra saker för mig just nu och jag är så glad och tacksam! Igår fick jag en vänförfrågan på Facebook av en tjej vid namn Kajsa, som också är adopterad från Vietnam och som vill åka som volontär till Da Nang i januari. Eftersom hon skulle komma dagen efter jag åker hem får vi tyvärr inte chansen att träffas då, men nu föll det sig som så att hon bor i Stockholm och jag åker ju faktiskt dit imorgon! Så vi ska försöka få till en träff någon av dagarna vilket jag ser fram emot jättemycket. Tänk, om jag innan jag åkte iväg hade vetat hur mycket annat min lilla resa i somras skulle föra med sig. Ofattbart men ändå jäkligt häftigt måste jag säga!
 
Idag lyckades jag först och främst lägga eyelinern snyggt OCH jämnt med vingar och allt, och sen sprang jag på saknade Johanna i Nordstan! En jäkligt imponerande bedrift må jag säga med tanke på de horder av människor som flockas där nu i juletider. Och jag som tycker att det brukar vara alldleles för fullt där i vanliga fall, tur man åker bort ändå...Men det var värt trängseln för nu har jag hittat mig ett nytt par svarta jeans (råkade klippa av mina gamla för mycket). Och imorgon åker jag som sagt till Stockholm! Ahhh längtar redan, har saknat mina finisar så. <3

Julbord

Det här är något jag längtar mycket efter varje år, men i synnerhet detta då min jul kommer spenderas långt ifrån allt vad svensk julmat heter. Dags att börja trycka i sig då, med andra ord! 

Albin och Simon stod som sagt för värdskapet då de innehar lyxen att bo i en trea och sammanlagt var vi 13 personer som tillsammans fixade ihop ett riktigt göttigt julbord. Janssons har aldrig varit min favvo men den Albin hade gjort tills igår var verkligen to die for! Själv är jag ju som sagt mer eller mindre kulinariskt invalid, så mitt bidrag till festen var knäckebröd och pepparkakor....




One year later

Godmorgon folket!Jisses alltså, jag är nästan helt säker på att denna morgon är första gången sedan jag kom hem från Vietnam som jag är uppe innan 10:00...kompenserade rejält genom att ställa klockan på sex. Men ni som känner mig, få nu inte spel och tro att jag har gjort detta frivilligt! 
 
Jag ska nämligen på ettårskontroll hos käkkirurgen i Borås idag! Japp, ett helt år har passerat sedan jag äntligen slapp se ut som en bulldog på två ben (och istället antog den mänskliga hamster-looken i ett par veckor medan svullnaden gick ner). Fick ju heller inte äta mat som krävde tuggande i högre grad under en månads tid och det vad väl det som var jobbigast av allt. Inte så himla kul att sitta där med sin näringsdryck och passerade keso medan resten av familjen käkar fläskfilé...
 
Men; den där ynka månaden var helt klart värt det för att ha underbett var verkligen jobbigt. Kunde inte äta allt (ex. baguette och liknande), vågade knappt le eller visa mig i profil. Vågar nog påstå att jag aldrig förr i mitt liv har varit eller sett så glad ut som jag har gjort sedan den 14:de november förra året!
 

Kyligt värre

 
Hallå de va ju inte alls länge sedan jag va ute på denna härliga höstpromenad?? Vad hände??? Grannen pratade om att det ska komma snö i veckan, det var frost på backen när jag genade över Humanistens gräsmatta efter skolan och skinnjackan, den har nog gjort sitt för den här säsongen. Räknar kallt (hehhehehgjf kul skämt) med att det istället kommer vara för varmt i Da Nang för att kunna ha den...

星期二




Inte ofta jag tar såna här bilder och det kändes rätt dumt så det är väl därför...Älskar förresten att det är fashion att dra runt i pyjamasbyxor nu för tiden! Dessa är lätt mina absoluta favoriter i garderoben. Hade haft på mig dem 24/7 om jag hade kunnat. 

Har haft en faktiskt väldigt rolig lektion idag, snart kommer Tove hit en sväng och ikväll är det matchen med stort M. Funderade på att köpa något gottigt att ha till (halva priset på lösgodis denna vecka om man har Willys+ oh yeah) men nja. Ska på julbord hos Albin och Simon på lördag så vi sparar nog ätardagen tills dess...

今天是我妈妈的生日!

Om jag skulle nämna en dold talang jag har är det utan tvivel att förlägga och/eller glömma mina saker. Imorse trodde jag till exempel att jag hade tappat bort min hårtork, ända tills jag lite senare skulle klä på mig och upptäckte att den hade begravts i underklädeslådan. Alldeles nyss rotade jag igenom varenda väska jag äger på jakt efter min enda blyertspenna, för att utan resultat bittert få rafsa åt mig en bläckpenna ur burken på skrivbordet och föga förvånande upptäcka att jaha, jag hittade inte blyertspennan för att den befann sig på sin plats...
 
Men jag är rätt bra på att glädja mig åt småsaker också! Idag hade vi t.ex. en riktigt intressant och bra gästföreläsning med en herre vid namn Svante Weyler, vars CV är minst sagt imponerande. Bl.a. förlagschef på Norstedts, utrikeskorrespondent för SR och har dessutom varit med i en film tillsammans med Max von Sydow och Mai Zetterling såg jag nu när jag spanade in hans Wikipedia-sida. Dessutom fick man gratis kaffe och kanelbulle efteråt, helt klart en fem-av-fem-toasters-föreläsning.
 
Nu ska jag slå en signal till kära modershjärtat som fyller år idag! 50, för n:te året i rad. Just detta år vill hon dessutom slippa att fylla år så mycket att hon har bokat in sig på en akvarellkurs i Jönköping hela helgen. Så imorgon åker jag till Skene för att passa lilla pälstussen (Tessi) ett tag och utnyttja chansen att kolla fotbollen på en riktig tv. På söndag blir det pannkaksbrunch med mina kära Olofshöjdsflickor!
 
 
Om ni någonsin undrar varför jag har några skruvar lösa här och var...

-

Sorgligt men sant att man kan sitta och titta på solnedgången klockan tre på eftermiddagen numera. Eller tycker jag bara extra synd om mig själv idag då jag har en sjuhelvetes jävla mensvärk och är så hormonstinn att jag blev tårögd till scenen med Ellies och Devons bröllop i Chuck. Det summerar för övrigt min dag i stort sett, försöka se så många avsnitt som möjligt då mitt gratis prova på-konto hos Netflix går ut ikväll. Igår var jag däremot riktigt produktiv med både plugg och diverse reseförberedelser! Bra, då har jag gjort tillräckligt denna vecka för att kunna skippa morgondagens föreläsning...


Skämmer bort mig själv med färska hallon. Lägg märke till hur jag har pimpat bilden för att verkligen få den att skrika vARDAGSLYYYYYYYYX <33333334668klbjdhdkl

Nudelblogg

Idag har jag skypat med två av de svenska tjejerna som är volontärer just nu! Supertrevliga och verkar trivas också vilket såklart är jättekul att höra. Fick lite nostalgikänslor så jag bläddrade igenom min Da Nang-kategori här på bloggen och eh alla inlägg verkar ju handla om mat??? Men det är klart, vietnamesisk mat är något av det bästa som finns och speciellt i Da Nang finns det några rätter som jag äääääälskar.
 
Mi Quang
 
 
Kommer egentligen från grannprovinsen Quang Nam och är populärt över hela landet. Breda risnudlar och gurkmeja är basen, sen kan man ha i vilket protein som helst i princip! Toppas efter tycke och smak med riskex och färska örter. 
 
Bun Thit Nuong 
 
 
Smalare nudlar i den form som man väl oftast tänker på och grillat fläsk. Finns också över hela landet men i Da Nang har man en speciell sås gjord på lever och jäst fisk. Låter inte så aptitligt kanske men jädrar i min lilla låda vad gott det är! Min favvo bland dessa tre.
 
Bun Cha Ca
 
 
Nudelsoppa med bitar av fiskkaka. Fick ofta detta till frukost! Jag har stött på två olika varianter, dels en med samma typ av smala nudlar som i bun thit nuong men också en med ganska tjocka nudlar som liksom är genomskinliga ytterst. Tror i alla fall det är samma rätt!
 
Bilderna har jag snott från Google. Nu ska jag iväg och fira kladdkakans dag med Tove!

5/11

 
Jag, Tove och Cissi hade pannkaksbrunch hemma hos mig förra onsdagen. Sååå gott! (jag har bara tre tallrikar därav förvaring i plastskål)
 
Igår fick jag ett superroligt och spännande mejl från en tjej som heter Rebecca Norberg! Vad det handlar om vill jag inte avslöja riktigt än, men jag är galet taggad på vad det kan utvecklas till! Hehehehehehe. En välkommen energikick nu i dessa tider då mörkret sänker sig alltmer över oss. Tycker mig ana att solen är på väg ner och klockan är inte ens tre. Ska springa ner till brevlådan nu och hoppas på att det ligger en postavi där som också kan pigga upp mig. Har nämligen varit skitdum och köpt en 5s. Helvete

Och nedräkningen börjar!

 
Idag trillade detta mejl in i min inkorg och det känns så braaa. Två av tre månader har gått och medan september verkligen sniglade sig fram rusade oktober iväg så fort som jag vet inte vad. Nästan dags att börja packa nu ju! Hà förvarnade mig om att det kommer vara kallt, fruktansvärda +20 grader, så jag vet inte riktigt vad jag ska ta med mig i klädväg denna gång. Jag menar hur skumt kommer det inte se ut om vietnameserna har vinterjacka och halsduk medan jag lallar runt i shorts? Oönskad uppmärksamhet är verkligen något av det värsta jag vet och inte för att va sån men folk tittar redan tillräckligt på mig! 
 
Apropå skum, överst på min packlista står i alla fall svensk julmat. Pepparkakor, lussebullar, skumtomtar och knäck i mesta möjliga mängd. Gråter lite över att jag inte kan ta med mig gravad lax i resväskan. Hej IKEA, ni har aldrig funderat på att öppna business i Da Nang????

FESTU!

Tyvärr måste jag säga att Chalmers slår GU med hästlängder vad gäller festfixning...Igår var det dags för Halloween-festu dit jag begav mig i sällskap med Cissi, Albin, hans rumskompis Simon och ett par vänner till dem. 2,000 pers på plats ca, sex dansgolv, nio barer, gratis kaffe och massa andra roliga aktiviteter som t.ex. Singstar vilket Cissi och Simon körde en låt på.
 
Efter en grym kväll och världens godaste hamburgare på vägen hem snubblade jag in här hemma vid halv fyra imorse men vaknade efter fem timmars sömn och kunde verkligen inte somna om?! Har således verkligen inte varit snabbaste tjejen i stan idag utan kebabtallrik och soffhäng tillsammans med Cissi och Albin var precis lagom nivå för denna dag. 
 
 
Jag spökade omkring på diverse ställen, bl.a. på köksgolvet och bakom möblerna...
 
 
 
Black Swan, Ace Ventura och jag!
 
 
Första klunken Cola var orgasm i munnen, fatta då hur detta smakade?! MAT <3

:D

Jag är så glad idag! Igår var Farshid, Tove och jag på Ikea och plockade på oss diverse saker, varav det mesta levererades till Olofshöjd idag. Tove och Farshid har precis flyttat ihop så de köpte möbler till sin nya lägenhet och jag - jag har köpt en soffa! Hela rummet luktar Ikea när man kommer innanför dörren nu haha. En matta blev det också, en prickig historia i svart och vitt plus galgar och några kuddfodral jag ville ha redan när jag och mamma var där i våras men då fanns de inte i lager.
 
Så det har blivit en del kånkande dessa två dagar, igår när vi flyttade alla deras saker och idag när vi skulle bära in alla paket från Ikea. Monterandet slapp jag däremot för det tog Farshid hand om medan jag och Tove gick och köpte sushi (till alla tre, förstås)! Sen dess har jag roat mig med att leka inredningsarkitekt och möblera om till höger och vänster, men det blev ingen optimal lösning så det ändrar sig nog snart igen. Har inte heller riktigt hunnit vänja mig vid det här konceptet med matta än, i min hjärna är det liksom ett främmande objekt på golvet som jag måste gå runt...
 
Bilder kommer en annan dag när inte hela rummet är belamrat med tvätt på tork. Så länge kan ni få en kik på min nya frisyr! Klippte mig i förmiddags hos Zara på Salong Vita Saxen i Linné och hon är med råge den bästa frisör jag någonsin har varit hos. Håret känns superfräscht och fint och jag är så jäkla nöjd!!!