STHLM

Så var jag då tillbaka i huvudstaden, efter att ha spenderat två dagar hemma hos min kära mamma. Det fick bli så eftersom jag egentligen inte hade tänkt gå på Fried Rice först, men ändrade mig. Natten till idag spenderade jag i Jainies gamla lägenhet, tillsammans med hennes syster Lisa som visade sig vara världens gulligaste. Ikväll kommer Jainie hit för att hämta lite grejer och då följer jag med till deras nya lägenhet för att sova där de två återstående nätterna. 
 
 
Svampplockning och magisk solnedgång i Örby med mami i tisdags <3
 
Kom till Stockholm igår vid halv ett, mötte upp Marcus och vi åkte på en liten tur runt Stockholm haha. Först till Danderyd för att hämta nycklar hos Jainie på jobbet och sedan till Gärdet för att dumpa min väska. Jag var sviiiiinhungrig (hade inte ätit på typ tio timmar) så därefter bar det av till KTH där jag testade på den berömda grill som finns där. Marcus skulle hem men Inno var i skolan så då hann jag träffa honom en kort stund också! 
 
 
Idag har jag hängt med min fina Tinis! Vi fikade, gick i affärer och tog en tur in på Moodgallerian för att utnyttja deras toaletter då de är gratis och fett fräscha. Det är ganska dyra affärer i Moodgallerian men har ni vägarna förbi, kolla in toan haha...
 
Nu är det helg och den är jag grymt taggad på!!!! Jainie är ledig från jobbet och då ska vi först och främst äta hotpot har hon sagt, sen vet jag inte vad vi ska hitta på innan kvällens festligheter. Vi är bjudna till en förfest hos en av Jainies kompisar som ska flytta utomlands och passade på att köra avskedsfest i samband med FR. 90 pers har jag hört att vi blir...

Cool kids in town

HELLO SWEDEEEEN!!!! Nu är jag hemma må ni tro! De två dagar jag hittills spenderat här i Stockholm har varit både kalla och regniga, men det har inte gjort ett dugg då jag har tillbringat dem tillsammans med några av de finaste personerna i mitt liv. Måndagskvällen spenderades i Solna med Anna, hennes mamma Ewa och en himmelskt god kantarell- och köttfärspaj som Ewa gjort. Kunde inte fått en bättre hemkomst, speciellt inte med tanke på att jag också fick äta ostbågar som jag längtat ihjäl mig efter i över två månader. Jag <3 ostbågar. 
 
Igår hade jag bestämt dejt med två av mina favorit-언니, nämligen Kajsa och Jainie! Kajsa och jag har sagt att vi ska ses varenda gång jag har kommit till Stockholm det här året, men det har aldrig blivit av pga jobb och andra anledningar så nu jäklar i mig var det på tiden. Vi lyxade till det med en lunch på Fridays vid Kungsträdgården och jag åt grymt goda kyckling-strips, tillsammans med något jag tror var en margarita med mango och bär?? Kan för mitt liv inte komma ihåg och inte hittar jag den på menyn heller.
 
 
Efter det var Kajsa tvungen att åka hem för att gå ut med sin hund, så jag gick först till Telia för att skaffa ett tillfälligt sim-kort (tappade mitt svenska i Vietnam) och råkade tyvärr gå in i några butiker också. Hann köpa en tröja och en kjol innan det var dags att träffa Jainie. Hon har som sagt tagit på sig att asiat-ifiera mig då hon tycker att jag är alldeles för svensk, och ett steg i denna plan är att introducera mig för varenda asian hon känner. Så förutom oss två var det också tre av hennes kompisar (en var dock svensk :PPP) och tillsammans tryckte vi i oss nudelsoppa, sashimi och tre små rätter. Jag hade ju ätit lunch inte alltför långt innan det så jag kan lova att det var en mätt Lina som tog tunnelbanan hem sen...
 
Idag har jag tillbringat hela dagen med min beztis Inno! Vi började med Pizza Hut's buffé till lunch följt av en gratis (för att vi laddade ner deras app lol) kaffe på Espresso House. Sen gick vi runt på stan och kollade i affärer, däribland en mkt märklig sådan vid namn C.U.M. Clubwear. Ingen av oss köpte något men Inno hittade en fett nice tröja på Zara som han bestämde sig för att köpa vid ett senare tillfälle. Vid sextiden var jag kissnödig och Inno trött efter för mycket nollningsfestande så då bestämde vi att det var dags att säga hejdå. Som vanligt gick vår tid tillsammans alldeles för fort så jag hoppas verkligen att vi hinner ses en gång till innan jag åker hem!
 
 
När kameran kommer fram gör Innos inre fjortis likaså
 
 
Nej, ni kan inte bli coolare än oss. Speciellt inte nu när vi införskaffat dessa helt fantastiskt fräcka hattar.

Strength & focus

 

Snart hemma!

Jag vet inte varför jag är så kass på att blogga när jag är i Vietnam, jag menar det kommer ju upp typ dubbelt så många inlägg när jag är hemma och inte har något att göra. Men här kommer lite bilder på vad jag har gjort det senaste!
 
 
 
 
 
En himla massa kaffe har det blivit, då jag och Nhân har föresatt oss att testa varenda jäkla café som finns i Da Nang. Eller ja, alla caféer som verkar nice från utsidan i alla fall. De tre översta bilderna är från några av mina favoriter hittills och den sämsta är helt klart den längst ner. Nhâns vanliga svarta kaffe kostade 40,000 och min kaffe med kakao 70,000. Ca 12 respektive 22 kronor vilket jag även med svenska mått räknat tycker är helt satans jävla förbannat DYRT!! Bilden ger inte riktigt storleken rättvisa för de här glasen var liksom i samma storleksklass som ett shotglas ungefär. Hade en druckit det på vanligtvis istället för med sked hade det bokstavligt talat varit en shot, och då var det inte ens alkohol i. :(
 
 
Var ute med Hà en kväll och hade på mig en superfin spetskimono som jag lät sy upp för ett tag sen. Sydde även upp två andra som jag ska visa bättre bild på någon gång!
 
 
Jag har klippt mig och färgat håret! Till en början var jag så missnöjd att jag kunde spy, eftersom de inte gjorde alls som jag ville med vare sig klippning eller färg och det var dyrt som satan. Men nu börjar jag ändå tycka om det och de på salongen lovade att jag ska få färga om det gratis.
 
 
Nhơn och Vượng fyller ju år precis efter varandra så i lördags var det gemensam födelsedagsfest för dem. Jag var där och hade på mig denna fina blomsterkrans, vilken fick folk att säga att jag såg ut som en prinsessa. asså hade jag kunnat rodna hade jag fan gjort det för vilka komplimanger??
 
 
Arg var jag visst också? Förmodligen för att en aldrig kan få till håret lika snyggt själv som när frisören fixar det precis efter en har klippt sig...Aja, gullebullen bredvid mig är i alla fall Olivia och nu är det mindre än en vecka tills jag åker hem. Landar i Stockholm 13:05 på måndag! Har dock massa saker jag måste göra innan dess så nu gäller det att ta tummen ur röven...

Stranden


Var på stranden i torsdags med Trang och Patricia, den ens av volontärerna som är här just nu. Det var faktiskt första gången jag har badat i havet här, eftersom mina vänner föredrar floderna uppe i bergen. Det var hursomhelst väldigt fint i solnedgången och jättevarmt i vattnet (nästan för varmt faktiskt). Vi passade på att ha simlektion med Trang och efter att inhandling av armpuffar och ytterligare ett strandbesök dagen därpå meddelade Patricia stolt att Trang hade gjort enorma framsteg och förhoppningsvis kan simma helt på egen hand snart!

365 dag 2

Så kom lördagsmorgonen och jag var återigen smått drabbad av panik eftersom jag inte hade någon att gå med på kvällen. Jag hade pratat med några av de andra fansen dagen innan så jag bestämde att hittade jag ingen skulle jag helt enkelt ta en taxi själv, så desperat var jag. MEN turligt nog smsade Giang bara ett par timmar innan framträdandet skulle börja och sa att hon var ledig, så vid sextiden anlände vi till Big C (en av tjejerna från fan cluben hade förvarnat mig dagen innan om att det var bäst att komma tidigt) och fördrev en stund med att skratta åt konstiga skyltdockor och kopiera deras poser.
 
 
 
Till skillnad från föregående dag var det denna dag packat med folk, eftersom fler visste om att 365 skulle uppträda. Det var bl.a. väldigt många yngre tjejer och vi trodde att de bara var där för Dell-eventet (de lottade ut resor och datorer och gav ut gratisgrejer) och skulle droppa av senare, men ack så fel vi hade. Som tur var placerade vi oss så långt fram vi kunde redan från början, för när 365 sedan anlände blev det kaos och folk tryckte på bakifrån så raden längst fram hamnade ända framme vid scenkanten (dagen innan hade det varit en tom halvcirkel nedanför så killarna kunde gå ner från scenen). Det var fruktansvärt, speciellt för mig som inte ens pallar Nordstan på en lördag. Folk armbågades, ryckte en i både hår och kläder, slängde upp mobilen framför ansiktet på de bredvid för att kunna filma från en bättre vinkel, svetten rann och en kunde knappt andas. Till en början försökte personalen skapa lite space och få folk att lugna ner sig men de var tvungna att ge upp till sist för det gick helt inte att kontrollera massan.
 
Jag försökte mest behålla min plats och hindra andra från att knuffa bort mig, så själva uppträdandena gick inte att njuta av så värst mycket. Setlistan var ungefär densamma som dagen innan med några ändringar, men tyvärr sjöng de inte Tình Yêu Đến, min favoritlåt, denna dag heller :( Hade även hoppats på att de skulle lotta ut album som dagen innan men no such luck...Helt plötsligt var det iallafall över och folk blev som galna och bara rusade upp på scen efter killarna och jag hängde till en början med, men som upplyst av valfri högre makt fick jag plötsligt en snilleblixt, ändrade riktning och sprang mot taxiparkeringen. En annan tjej från fan cluben hade fått samma idé och eftersom där fanns två taxibilar frågade jag henne vilken 365 skulle åka med. Hon sa vänster, men plötsligt fick jag syn på Isaac, jagad av folkmassan, som sprang mot den högra taxin, så jag rusade dit istället. Det var som i en dröm och jag vet inte var denna enorma tur kom ifrån, men när Isaac kom fram till mig hade fansen fastnat eftersom det stod några mopeder parkerade i vägen, och jag fick således ett par sekunder på mig att andfått säga hej, slänga upp mobilen och...
 
 
ALLTSÅ. ALLTSÅ. ALLTSÅ!!!!!!!!!!!!!!! Jag kan knappt fatta att jag äntligen, äntligen lyckades. Börjar verkligen tro på att "tredje gången gillt" stämmer. Jag fick tre bilder varav en inte ens är det minsta suddig, det syns inte hur svettiga vi var i verkligheten och Isaac sa "see you soon!" innan han hoppade in i taxin. Jag fick ur mig ett "Thank you so much!!!!!!!" innan fansen hann ikapp och jag snubblade därifrån, rakt in i Jun som kände igen mig och så snällt försökte stanna till för att ta en bild, men denna gång övervann fansen oss och han hann inte mer än att be om ursäkt och säga "see you next time" innan han försvann. Därefter stötte jag på Will som jag faktiskt lyckades ta bild med, men avundsjuka jävlar runt omkring (Giang sa att jättemånga hade sett upprörda ut när jag tog bild med Isaac) slog på min arm så resultatet blev inte bättre än såhär:
 
 
Nåja, det blev i alla fall något och även av honom fick jag ett igenkännande och ett "hope to see you soon!". Sedan åkte de och jag snubblade iväg för att leta efter Giang som jag tappat bort, helt yr av eufori och adrenalin. När vi till slut hittade varandra var vi båda helt hysteriska, jag av ovan nämnda anledningar och Giang för att hon sett hela förloppet. Hon ville såklart se bilderna och när jag visade dem och Giang ba "OMG YOU'RE SO LUCKY" och jag insåg att jag, JAG, faktiskt hade pratat och tagit bild med fucking THREE-SIXTY-FIVE, då blev det för mycket och jag började böla. Ja, som en liten fjortis, men jaja...........Jag var bara så glad, lycklig och framför allt TACKSAM att de kom ihåg mig, att de tog sig tid för mig och att Will och Jun till och med försökte prata engelska med mig när de egentligen inte kan. Bilden med Isaac blev min nya profilbild och jag tänker inte byta förrän jag tagit en ny. Den här helgen blev ett minne för livet och jag kommer leva på det ett bra tag framöver. Cảm ơn các anh nhiều nha và hẹn gặp lại. ♥