VÄRLDENS BÄSTA

IMORGON KOMMER ANNA HIT!!!! Gaahhh det ska bli så kul!!!! ♥♥♥
 
 
vi tog oss en funderare på en mur vid odenplan i somras

Morgonens utsikt


Min lördag

Min vän Cecilia tog i fredags över som sittande i HumSex (humanistiska fakultetens egen festförening) och på detta följde ett festande utan dess like. Som ett naturligt resultat var Cissi väldigt bakis igår och jag hade sedan flera veckor lovat att komma till hennes räddning med varsin pizza och en cola. Även Tove gjorde oss sällskap och vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans. 
 
 
Efter avslutad måltid kände vi hur kilona bara växte fram och sålunda tog vi en kvällspromenad bortåt Chalmers och Dr. Forselius backe. Dock var det ju trots allt lördag så på vägen hem slank vi in i mataffären så jag och Cissi kunde köpa varsin Ben & Jerry's. Perfekt tilltugg medan vi kollade på musikalfilmen Rent! Kände spontant i början att det här inte var alls min typ av film men när eftertexterna började rulla hade jag helt ändrat uppfattning. Bra film med grym musik, ska hålla utkik efter när själva musikalen går här någonstans i närheten!
 

There are 10 types of people in this world

...those who understand binary and those who don't. Haha, jag erkänner att jag skrattade åt det här skämtet...
 
Jätterolig kväll igår, först var det bara jag och Klara av de typ tio pers som hade sagt att de skulle komma, men efter en stund kom Linus och ännu lite senare även Patrik! The bloodhound gang fullbordades av Nikol och hennes kille Jakob, Tolda och Cissi var också där såklart men de jobbade ju så de kunde inte hänga så mycket tyvärr. En liten påminnelse till mig själv dock; ät alltid precis innan du ska gå ut så slipper du lägga ut så mycket pengar på plåster...
 
 
 
Jag var visst lite skakig på handen igår, oj oj så det kan gå
 
Tidigare på dagen var ju jag, Klara och Tove ute och gick en sväng i Delsjöområdet. Det var väldigt isigt så vi kunde inte gå så långt tyvärr men över 8 km var slutresultatet i alla fall! På vägen hem slank vi in i en second hand-affär som ligger precis vid Ostkupan där Klara bor. En massa fynd hittade vi där, bl.a. dessa guldklimpar:
 
 
Nya glasögon
 
 
En fräsig elorgel!
 
Hoppas ni mår bra kära läsare. Själv har jag just ätit middag och nu borde jag läsa Sons & Lovers till skolan meeeeen...Jag känner mer för att äta vindruvor och läsa ett kapitel eller tjugo av Mästerdetektiven Conan faktiskt! Vilket tror ni jag väljer? Fridens liljor på er

sol i götet

Mööööörn på er allihopa, eller ska jag säga god förmiddag kanske...Har precis tryckt i mig lite frukost och nu avslutar jag med att tvinga i mig en kopp kaffe. Det är inte alls gott (Johanna få inte en hjärtattack). Kan ju i och för sig bero på att det är snabbkaffe. Gevalias i glasburk, köp alltså inte det! 
 
Infernalisk träningsvärk i lilla maggen har jag också men skit samma för nu ska jag, Klara och Tove ta oss en promenad vid Delsjön. Det är sol idag hörni!!! Lika bra att jag får mig lite motion idag med för ikväll blir det öl på kårkällarn...vi ses där va??
 
 
Hade ju varit gött om det kunde se ut såhär i skogen året om...

Linas matblogg

 
Kolla här vad jag slängde ihop precis?? Äckligt god omelett med keso och räkstuvning. Lite körsbärstomater till det och vindruvor till efterrätt så nu är jag mätt och redo för lite vattengympa med Tove och Cissi yaay!
 
(Vet att det blir mycket mat här i bloggen vilket jag ber om ursäkt för, men så blir det när man är student och dessutom kulinariskt invalid.)

Ett litet kvällsinlägg

Heeej bloggissss! Måndag och ny vecka, även om måndagar kan kännas lite tunga har min dag varit bra även fast jag missade en föreläsning imorse. Efter skolan gick jag, Cissi och Tove till ICA Maxi och handlade så nu har jag en välfylld kyl igen! De hade även frysta bär för 10 kr/förpackning så en kartong av varje sort fick det bli. Vet inte riktigt vad jag ska ha dem till men bär är ju gott till massor, pannkakor till exempel. Haha det märks då inte att jag åt typ sex pannkakor så sent som förra veckan, nej nej...Köpte även lite grejer till kroppen, Tove och jag ska nämligen börja med balsammetoden så ett sista-schampo och ett tvättbalsam fick det bli. Läste dock nu att det balsamet jag köpte inte funkar eftersom det är en äldre formula...fan. Jaja hur som helst.
 
Efter att ha varit hem och käkat drog jag och Tove på ett pass bodybalance nu ikväll, kul och i alla fall vissa övningar kändes ordentligt i musklerna! Avslutar nu min kväll framför veckans avsnitt av favoritprogrammet Familjen Annorlunda, i sällskap av en skål keso med banan och linfrö samt en kopp grönt te. Tror inte att någon vill se bild på det så vi slänger upp en från i onsdags, på mig med två av mina gosiga Johannebergsbor. Hurra för vänskap! Hurra för lillördag!
 

Bilder från i helgen

Lite av vad jag sysslade med hemma hos mamma :)
 
 
ätit en massa mat har jag såklart gjort, allt det där man inte har råd med själv som student. efterrätt och grejer fick jag, här varma frukter med riven choklad över!
 
 
åhhh min lilla gosetuss vad jag har saknat dig <333 hon hade saknat mig med sa mamma och det märktes, för när jag kom ner i källaren i fredags och skulle gå och lägga mig visste hon var jag skulle sova och låg där och väntade hihi

Korean Beyoncé

Det finns väl ingen som slår den riktiga Queen B, men de här tjejerna är då inte långt ifrån! Båda två kallas faktiskt för Korean Beyoncé till och med. Första tjejen heter Ailee, föddes i USA och blev känd genom Youtube. Hennes cover på Halo är den hon är mest känd för, men jag gillar nog dessa nedan bättre.
 
 
 
B2 (haha) heter Hyorin, är med i en tjejgrupp som heter Sistar och hennes röst har även hjälpt hela gruppen att gå från rätt okända till en av de populäraste artisterna i landet. 
 
 
Om man inte bara fokuserar på Beyoncé-låtar är den här covern rätt jävla amazing. Spana in avslutningen, alltså jisses!
 

Flashback från i onsdags

Ja här ser ni vad den där enda ölen utvecklade sig till. En brinnande shot minsann, glatt förträngd tills jag gick igenom bilderna igår. Vill minnas att jag var typ den enda som klarade att ta den? Lite varmt där på slutet har jag för mig i alla fall!


Promenad med Tove i onsdags!

Från Olofshöjd via Götaplatsen genom Vasastan och Haga bort till Masthugget, där vi korsade motorvägen på gångbron vid Sjöfartsmuséet och fortsatte förbi Stenaterminalen mot Läppstiftet och operan. Från Brunnsparken fick det dock bli buss så vi hann i tid till Johannas middag. Allt som allt ca 8,5 km på drygt två timmar!
 
 
 
 
 

Valentine's Day

Ja eftersom jag är mer eller mindre frivilligt singel tänker jag åka hem till mamma denna helt ordinära torsdag. Vet inte vilken buss det blir, jag är så jääääävla seg efter en grymt rolig men lite oplanerad utekväll. Eller ja, så här var det, Johanna fyllde 21 igår och bjöd på middag hemma hos sig, vilket inleddes med lite för många glas vin på nästan tom mage. Efter det skulle vi till King's Head och ta EN öl, vilket det också blev, dock åtföljt av lite mer än så...haha. Det spårade ur kan jag säga. Men det var superkul hur som helst!
 
 
Såhär fint hade hon gjort det lilla johannisen! Galet gott alltihopa.

Glad onsdag!

Halva veckan avklarad och bara halva klar! För min del tar jag helg redan nu då vi inte har några lektioner torsdag/fredag. Just nu sitter jag och har precis ätit lunch medan jag kollar veckans avsnitt av Familjen Annorlunda. Så härligt program, även om jag själv kanske inte har lust till så många barn. Haha, pappan i familjen Algeson har ju världens roligaste skratt...
 
Nu ska jag ner och diska, sen var det egentligen meningen att Tove skulle göra mig sällskap till Willys så jag kunde handla men jag orkar inteeeeeeeeee. Föreslog powernap och promenad istället och fick positiv respons så när jag återvänder från köket blir det hej hej kudden. Åh vad jag älskar att sova.
 
 
wow im so asian

Hudvårds-guide

Fick en jättefin komplimang av en vän häromdagen som berömde min hy och även undrade hur jag gör för att hålla den i skick! Det finns några superenkla grejer som ger bättre hy; det enda som jag är nästan sjukligt noga med är att alltid tvätta händerna innan jag pillar mig i ansiktet. Händer är äckligt fulla med bakterier och dem vill man definitivt inte ha i ansiktet! Även att dricka mycket vatten är en grundläggande grej men det är jag väldigt dålig på så jag kör den konstgjorda vägen. Men hur hittar man då rätt i denna djungel av produkter?
 
Jag vet att en hel del kommer himla med ögonen när jag skriver detta, men så här är det förstår ni: vill ni få den (nästintill) perfekta hyn, då är det Sydkorea ni ska rikta ögonen mot. Hudvårdsbranschen är gigantisk där, mycket på grund av idolkulturen naturligtvis. Just idoler anlitas ofta för att göra reklam för de olika märkena och några av de största och mest populära är Etude House, Innisfree, Missha och Skinfood. Dock kan jag säga som så att så länge det verkar vara ett relativt etablerat märke och produkterna inte innehåller några alltför uppenbart suspekta ingredienser fungerar förmodligen det mesta på marknaden!
 
För det första: A och O, själva själen och hjärteroten i koreansk hudvård är en bra BB cream. Nu för tiden tror jag att även de flesta här i västvärlden känner till detta fenomen, men i Asien (framför allt Sydkorea) har den varit populär länge. Säljfaktorn i en BB cream är att du med denna enda produkt har både serum, fuktgivare, primer, foundation och solskyddsfaktor i ett. I stort sett alla Asien-tillverkade BB creams innehåller även en s.k. whitening-effekt, alltså att den ska göra din hud blekare. Inte det mest behövda här i Sverige kanske men i de flesta asiatiska länder anses det som bekant att solbränd hy signalerar att man är en bonde från risfälten i princip.  BB creams marknadsförs som anti-rynkor och anti-inflammatoriska; många innehåller också C-vitamin och något som heter hyaluronsyra, vilket är otroligt fuktabsorberande och finns naturligt i kroppen då det bl.a. hjälper till vid sårläkning.
 
När jag googlade runt på jakt efter vilka andra grejer det var som gällde för en koreansk superstjärne-hy hittade jag denna guide, som i fem steg redogör för vilka produkter du behöver. Jag följde dock bara steg 2, då jag redan har en bra ansiktsrengöring (bort med steg 1, den är även exfolierande) och en BB cream ska stå för de flesta av de andra delarna. KoreaDepart är en sida som skickar till utlandet och med hyfsade priser, de har dessutom de flesta kända märkena och massvis med olika produkter som kan vara bra beroende på vilken typ av hy man har. Jag köpte följande: BB cream, ansiktsmask x5 och en ansiktsmask i kräm-form som gör porerna mindre (då mina är ganska stora). BB creamen är superbra, de vanliga ansiktsmaskerna har jag inte testat än och kräm-masken ska man bara använda 1-2 gånger i veckan.
 
Ytterligare en anledning till varför jag gillar koreansk hudvård så mycket är att man alltid får sjukt mycket prover på andra produkter när man beställer något. Dels för att gratis är gott och dels för att man då kan hitta nya grymma produkter som man gillar! Min absoluta favorit är denna lotion från Hanskin och den upptäckte jag genom just en sådan tester. Konsistensen är nästan som vatten vilket gör att huden inte blir oljig om man är orolig för det, dessutom är den helt otroligt dryg. Jag köpte min flaska (120 ml) i september och jag har knappt använt en sjättedel. Från ebay dessutom vilket gör att den blir lite billigare. 
 
 
De tre till höger är vad jag faktiskt beställde, resten är gratissaker
 
 
Innehöll allt från masker till schampo till en hel tub med handkräm.
 
Var och ens hy är förstås individuell och man måste hitta det som passar en själv. Men jag hoppas att ni fick lite tips i alla fall!

pannkakor och vattengympa

Sitter framför datorn med en kopp te, nyss hemkommen från ett pass vattengympa med Tove. Nu tänker säkert ni som känner mig: "TRÄNAR DU???" och neeej, det gör jag inte, men jag SKA börja! Just idag var en bra dag att börja på dessutom, för istället för att fira att det är fettisdagen idag valde mina vänner och jag att köra den engelska stilen med Pancake Day. Efter ett par timmar och med pinsamt många pannkakor i magen rullade jag i princip ut från Cissis place, så lite träning var nog på sin plats. Spann vidare på den nyttiga linjen när jag kom hem och käkade stekt lax med gröna bönor till middag. Dock tror jag att det skiter sig nu för jag upptäckte precis att de där chipsen fortfarande är fräscha...självbehärskning Lina, SJÄLVBEHÄRSKNING!!
 

Söker nya vänner

Hatar att mina så kallade kompisar lämnar mig med två nästan fulla skålar chips...som synes är de inte så fulla längre...


Gott nytt 2013!

Som de flesta kanske vet har det ju precis varit kinesiskt nyår! 春節 (chūn jié) är det vanligaste namnet på denna högtid; det finns en uppsjö av olika benämningar men denna använder man i huvud-Kina och även Taiwan. Dock firas det kinesiska nyåret även i länder utan kinesisk befolkning; t.ex. i Sydkorea och Japan är det en viktig händelse då man samlas i familjerna, tar på sig traditionella kläder och äter den mat som hör till. Det koreanska namnet är 설날 (seolnal) och i Japan säger man 旧正月 (kyushogatsu). Det är vid sådana här tillfällen som jag tycker det är lite synd att jag "bara" är adopterad för det hade varit så himla kul att samlas och verkligen fira på riktigt! Det hade väl säkert funnits något ställe här i stan dit man hade kunnat gå men det är ju som sagt en viktig högtid för att just familjen är i fokus. Haha, mamma berättade att 1994 när mina föräldrar var i Vietnam för min adoption, just den dagen då de äntligen skulle få hämta mig på adoptionsbyrån råkade vara själva nyårsafton och folk firade ju som galna. Sköt raketer i trapphuset på hotellet och gud vet vad. Inte det bästa när man har en 1 1/2-månaders bebis på rummet!
 
Nyår 2013 innebär att vi tar farväl av draken och istället välkomnar ormen. Grattis till alla de som är födda i ormens tecken, däribland min egen lilla mamma! Söker man på den kinesiska zodiaken kan man bl.a. läsa att Ormar är populära och väluppfostrade, fattar snabba beslut och har tur när det gäller pengar. Dock; vill du låna pengar av en Orm är chansen stor att du måste tjata lite extra! De är även benägna att ljuga när de känner att de passar dem. 
 
Även i det här fallet får man väl ta det mesta med en nypa salt, som i de flesta fall när det gäller astrologi. Men det är ändå lite kul att läsa om de olika tecknen och se vad som passar in på en själv!
 
Gott nytt år allihopa!
 

Min inflyttningsfest - bildbomb!

 
lättviktarna Torre och William däckade innan festen ens hade dragit igång...
 
 
vi spelade något fyllespel som jag förlorade på så mycket man kunde i princip. helvete
 
 
Tove, Klara och Linus!
 
 
Henrik, Tommy och Tor-Erik
 
 
Elin var snygg som vanligt!
 
 
jag, Cissi och Tove
 
 
min extrasäng uppskattades av pojkarna...
 
 
 
här åker vi buss
 
 
kusiner - Martin och Klara
 
 
utanför Gretas!
 
 
blev bjuden på tjusig drink, tydligen så tjusig att jag ville ta kort
 
 
outfittan, topp från missäy och kjol från h&m. äckligt snygg kjol dedär
 
 
och såhär ser jag ut idag. trillade in hos mig vid halv sex imorse så jag är väl lite trött sådär!

saturday

 
heeeeej bloggen. här sitter jag och äter en väldigt sen frukost. Strax ska jag springa ut på stan någon timme och försöka hitta något att ha på mig ikväll då det är feeeeeezt. Jättemånga av mina vänner kommer hit och det ska bli så skoj jaaaaaaa

Idag

Hej hej dagens utsikt. Inte så värst upplyftande men ändå bättre än ett av de andra fönstren där jag numera har utsikt 24/7. Rullgardinen där ramlade nämligen ner igår. Nåja, får släpa mig bort till SGS kontor och se om de kan fixa det, annars är Patrik en hejare på att trolla fram skruvmejslar i parti och minut!

Just nu sitter jag vid datorn och chillar en sväng efter att ha lämnat in en ytterst ansträngande resumé på 300 ord, kollar lite sommarjobb och så. Ska kanske bort till skolan en sväng och sen är det bara att börja på nästa tenta...


7/1

Idag säger vi grattis till världens bästa Elin som fyller 20!!! Både äldst och längst av oss fyra är hon. Rätt snygg dessutom! PUSS   

 

Jag om 50 åt?

Haha assåååå...


Kära vänner

 
Dessa två raringar+Henrik har jag hängt med idag. Elin och William. Herr & fru Krax. Suggan och galten. Mina gosisar! De andra åt pizza, sen fikade vi (årets första semla) och hann även med att gå i lite affärer. Elin hittade en jättefin klänning att ha på lördag, då de tre+några andra kompisar kommer till mig för inflyttningsfest! Ska bli så skoj hihi.

Måndagsmorgon


Lite bilder från veckan

 
djupa samtal med anna
 
 
i måndags firade vi klarisen som fyllde 22! tove slocknade efter att hon hade skrivit handlingslista
 
 
paket till mig hihi <3 <3 infinite h - fly high + snsd - i got a boy (seohyun ver. fastän jag kunde ha svurit på att jag beställde jessicas hahaha)
 
 
arsenal-liverpool på o'learys, lite senare anslöt även johanna & eric
 
 
ett ovanligt inslag: solsken!
 
 
mysig tacokväll med många skratt hos mig igår

-

Sitter i soffan hemma hos mamma och ska strax gå till bussen. Har bara varit här dryga timmen men längtar redan tillbaka till mitt eget lilla krypin. Längtar hem.


Två dagar in

 
Hej på er! Första riktiga inlägget på ett tag det här...Skyller på flytt och dunderförkylning, för att citera Johanna mår jag som en djupfryst bajskorv. 
 
Nu har jag i alla fall bott i mitt nya rum två nätter och jag stormtrivs verkligen. Stort som satan, nära till skolan, nära till kompisar (hängde med Tove både i fredags och lördags, igår fick vi även sällskap av Cissi på kvällen) och sist men inte minst bor jag ju i världens finaste, underbaraste stad, nämligen GÖTEBORG. Kunde inte vara bättre. Eller jo. Köket är v i d r i g t. Om jag inte träffar någon av de jag delar det med å det snaraste tänker jag skriva en ytterst förbannad lapp för att klargöra lite grejer. Med klagomålen avklarade, nu ska jag springa ner i äckelhålet för att göra mig en omelett av gårdagens tacorester! Om en stund kommer mamma & Johan med en låda jag glömde hemma, sen åker jag nog med dem till Skene för att myselimysa en stund ikväll. Bilder på my crib dyker väl upp när jag har fått i ordning lite mera. PUSS

goat beat box

 
hahaahahahahahahahaahahahahahahahahaahaha jag döööööööööööööööör