Burton vs. Tarantino

I fredags var jag och Tove på sittning! Det var asparnas första tillfälle att arrangera och det märktes rätt tydligt ibland, men vi hade ändå en mycket trevlig afton! Temat var som sagt Tim Burton vs. Quentin Tarantino och nästan alla hade klätt ut sig jättebra. Kostymtävlingen vann en tjej utklädd till Sally från The Nightmare Before Christmas, men även Tove och jag som för kvällen omvandlats till Elsa från Frankenweenie och katten från Alice i Underlandet tyckte vi lyckades riktigt bra med våra utklädnader. Efter det drog vi vidare ut för att dansa och hamnade på Apartment no. 4. Ska inte utveckla alltför mycket men kan säga som så att jag rekommenderar er definitivt INTE att gå dit...
 
 
 

Blueberry språkresor // Reseberättelse från Vietnam

 
(bilden är en länk)
 
Nu ligger min reseberättelse uppe på Blueberrys hemsida!!!! Det var första gången på evigheter jag skrev något som inte har med skolan att göra och jag blev överraskad av hur bra det kändes att än en gång bara få låta orden löpa fritt. Ja, jag har bloggen då förstås, men här skriver jag ju vilket ordbajs som helst och det kunde jag ju inte riktigt med uppgiften från Blueberry. Meningen med reseberättelsen är att den ska vara informativ och detaljerad samtidigt som den är inspirerande, medan bloggen däremot kan vara väldigt fristående så länge det är fokus på projektet. Jag tycker jag lyckades bra med båda texterna, superstolt och supernöjd!
 
Ett gäng nya bilder har också kommit upp och även de är jättefina. Förutom själva projektplatserna tog de med en bild från Nhơns och Vượngs födelsedagsfest och det tyckte jag var kul så både 2EC och en bit av fritiden kom med. Även Linda, den svenska tjejen som kom efter mig, och holländarna Joost, Fleur, Dagmar, Elise och Tom finns med på ett hörn! Blogginlägget kommer komma upp här om en-två veckor, men varför inte klicka sig in redan nu och läsa om de spännande äventyr andra har skickat in från alla världens hörn?

Jag gästbloggar

 
Innan jag åkte till Vietnam andra gången lovade jag Frida, min kontaktperson på Blueberry, att jag skulle skriva ett inlägg till deras utlandsblogg samt en reseberättelse. Seg som jag är, i kombination med omtenta, livet och datorvirus, skickade jag in dokumenten först idag men Blueberry är med ganska stor säkerhet snabbare än jag så de kommer nog komma upp på hemsidan snart. Lägger upp en länk här då!
 
Bilden föreställer Dragon Bridge på kvällen, tagen av Joost då han och Chuong gick dit en lördag för att kolla på eld- och vattenshowen. Så himla vacker med sina skiftande färger och alla ljusen! Jag själv hann ju tyvärr aldrig gå dit (showen går bara på helgerna) så det är prio ett tills nästa gång. Verkligen en imponerande sevärdhet även i dagsljus men smakar det så kostar det; tydligen gick hela kalaset på ca 56 miljoner svenska kronor. Omvandlar man det till vietnamesiska dong passerar man triljoner-strecket...

Friday love

Har precis tagit farväl av Tove efter att ha tillbringat kvällen här hos mig med massa myzzzzzz. Farshid skulle gå till gymmet nu ikväll så då bestämde Tove och jag att vi skulle köpa godis och kolla film eftersom jag precis har skaffat Netflix. Innan idag satt vi på skolan och pluggade ett par timmar tillsammans med Tolda, Cissi och Martin så detta var vår lilla belöning. Inte alls så att vi pratade bort tiden istället eller så, host... 
Vi valde Crouching Tiger, Hidden Dragon och den va rätt bra faktiskt (även om vissa grejer var lite skumma). Det enda jag har sett av den filmen innan är slutscenen så det var ju kul att få se resten också! 
 
Imorgon ska vi ha tacokväll hemma hos Cissi! Jag, Tove, Farshid, Cissi och Albin. Det känns lite som att vi är HIMYM-gänget och jag är Barney men aja...får väl ta med datorn och ha på Skype eller något...
 
 
Ingen av oss vill ha gröna grodor i våra godispåsar, är det för att det skulle kännas som kannibalism kanske??

Vardagsmat?

Inatt stormade det i Đà Nẵng och när det stormar i Vietnam betyder det alltså inte ösregn och lite snålblåst. Utan nej, här snackar vi tyfonstorlek och detta var den elfte på endast två månader. Tram Anh lade ut dessa bilder på  Facebook innan och ja, ni ser ju själva...Känns så sjukt konstigt att tänka att jag har varit på vissa av dessa förstörda platser för bara ett par månader sedan.
 
 
 
 
 
De här bilderna skickade mr Viet till mig efter förra stormen, som slog mestadels mot områdena norr om Da Nang. Där är husen ofta byggda mycket mindre stabilt än inne i stan, ligger mera oskyddat och följderna blir naturligtvis därefter. Volunteer Vietnam håller på med en insamling till förmån för de som fått sina hus förstörda så känner man för att skänka en slant (beloppet spelar verkligen ingen roll, tänk på att våra pengar är värda mycket mer i Vietnam) är det bara att hojta till!
 
 
 

Så var det måndag igen

Hade det här varit en instagram-post hade min givna hashtag varit #röv. För jag är verkligen så lite måndagsmänniska som man någonsin kan bli. Dagen har bjudit på två lektioner, varav en missad eftersom lärarna tyckte det var lämpligt att inte informera eleverna om schemaändringar (#måndag). Tänkte jag ska försöka laga lite middag om en stund och kände mig sugen på laxburgare, men vi får se om det blir några sådana. Upptäckte nämligen innan att den ena av våra frysar är såpass igenfrostad att den inte går att stänga ordentligt, vilket har lett till att innehållet har tinat och sedan frusit på nytt (#MÅNDAG). Nåja, turligt nog har jag ju min inre röst som ständigt skriker på mig att sluta vara en sån surpuppa, så en uppiggande färgklick denna dag är min nya blus från Monki! 100% måndagshatare, 150% materiella ting-älskare. 
 
 
ps. bon iver hjälper mot dagar som denna. lovar. ds.
 

Life's good

 
Har precis parkerat arslet på fårskinnsfällarna i mammas soffa och slagit på TV:n. Råkade hamna på SVT1 och Världens Barn-galan, där en artist vars ansikte var dolt i mörker precis skulle börja sitt framträdande. Jag tittade på de blinkande blå strålkastarna i bakgrunden och tänkte "Säkert Darin med de effekterna" och vem tror ni inte kliver ut i ljuset en halv sekund senare? Jo Darin! Haha smått surrealistisk upplevelse. 
 
Bilden är från min och Cissis lunch på Super Sushi innan idag! Såååå jävla gött, speciellt för en vrålhungrig Lina som inte har ätit mer än en skål havregrynsgröt fem timmar tidigare. Såååå jävla mätt efteråt dock...Nu dags för mer mat! Sen fotboll om en halvtimme, damn right son i love fridays!

.

Tentan gick faktiskt hyfsat måste jag säga! Nog för att jag känner mig rejält osäker på om jag klarade den, men jag svarade i alla fall på allt så gott jag kunde, och det var ingen fråga som jag kände att jag verkligen inte hade någon som helst aning om. Oavsett hur det går känns det grymt skönt att ha den avklarad nu! Det var först när jag lämnade tentasalen som jag insåg hur spänd jag faktiskt har känt mig de senaste veckorna, så nu får vi ta igen det genom att vara allmänt onyttiga ett tag framåt. Inte en bok ska öppnas, förutom deckaren jag håller på att läsa innan läggdags om kvällarna just nu. Lite musik på svag volym till det också och aa jo tillvaron känns rätt okej. Dessa låtar nedan går på repeat i mina lurar just nu, stor överraskning att det är vietnamesisk musik va?! Saknaden efter det stället är ganska stor om någon inte hade förstått det...Hur som haver, enorma hits allihopa och givna favoriter på spellistan när det var karaokedags haha.
 
 
 
 
Imorgon har jag skola vid nio och efter det ska jag och Cissi luncha ihop. Både hon och Tove åker hem för att introducera pojkvännerna för sina familjer denna helg så då åker väl jag hem jag med! Alltid skönt att slippa livnära sig på snabbnudlar för ett tag...

röv

 
Nu har hjärnan proppats full med fonetik hela dagen så dags att sova på det...håller tummarna och ber till alla based gods där ute att det kommer gå bra.

födelsedaaag

 
Inte min, men Lê Nas! Grattade henne med denna söta bild, ett minne från en utekväll i somras. "Grattis på födelsedagen" heter förresten så mycket som 'sinh nhật vui vẻ' på vietnamesiska. Tror inte att ni direkt dog av längtan efter att få veta det men för mycket kunskap kan man aldrig ha! För övrigt är hon rätt mycket sötare utan kameran upptryckt i ansiktet underifrån...
 
 

星期四 晚上

 
 
VACKRA <3 vem som är redigerad och vem som är naturlig kan man ju dock fundera över...
 
Så var det då helg igen och den var då inte ett dugg eftelängtad. För på onsdag är det dags för omtenta så det betyder att mitt sällskap de kommande dagarna blir fonetikboken. Hörde jag någon sjunga Fredagsmys-låten eller??? Nåja, en liten morot får jag i alla fall imorgon för då ska jag och Tove sushi-luncha och sen plugga ihop. Det är ju faktiskt fredagsmys på riktigt! Vi försöker testa så många olika ställen som möjligt och imorgon ska vi till ett som ligger borta i Stampen, så jag ska även in på polishuset för att förnya mitt pass. Mitt förra utfärdades januari 2009 och jag höll på att inte komma igenom kontrollen i Paris sist jag var där. Funderar på att skriva en rad till ansvarig myndighet och föreslå att minderåriga borde förnya sina pass oftare än vart femte år...
 
(rubriken betyder "torsdag kväll" för texten vi jobbade med i skolan idag handlade just om en torsdagskväll. hiiihihi vad ironiskt o skoj)
 

kvällsnöjen

 
Hej! Hello! Chào bạn! 你好!Salut! 안녕! Skrytvarning kanske (jag pratar ju inte ens vietnamesiska), men som språkstudent vet man hur viktigt det är att ta varje tillfälle i akt att öva. Plus att man får fylligare inledningar på sina blogginlägg också. Just nu sitter jag och tragglar pinyin och jeeeezus vad jag önskar att jag vore stum så att jag bara behövde lära mig att läsa och skriva. Och jämfört med kinesiska ska vi inte ens tala om vietnamesiska. Sex toner istället för fyra. Upp/ner, ner/upp, låg fallande ton hög stigande höger vänster bakochfram ingen ton femhundra toner på samma stavelse. Asså kunde jag inte fötts i ett land med enklare språk...
 
På bilden är det iaf ett hjärta bestående av 552 pappersstjärnor som jag gjorde färdigt idag. Det tog typ ett år och då jag beställde 800 papper har jag helt logiskt alltså villat bort nästan 250 av dessa. Bra jobbat??