365 dag 1

Jag var som sagt gete besviken att jag inte kunde gå på spelningen på NPD, eftersom jag misstänkte att de flesta fans var unga tjejer och således aldrig i livet skulle få tillåtelse att gå till en nattklubb halv elva på kvällen. Tyvärr gällde detta även de flesta av mina vänner, eller var de upptagna på annat håll, så att säga att jag var nere på torsdagskvällen är en underdrift. Fredagen började lite i samma stil, vi kom dit i god tid men med dryga timman kvar kom vi på att vi inte köpt någon present. Vi ville inte lämna våra platser då vi inte visste när folk skulle börja droppa in och Ha ville inte åka själv, så vi beslöt oss för att skippa det även om det kändes lite trist att inte få chansen att prata med dem öga mot öga när vi överlämnade gåvan. Föga anade vi vad som komma skulle...
 
 
Vi fick vänta lite men när killarna väl anlände blev det livat i lokalen vill jag lova. Från vänster Will, Isaac (<3 MIN FAVVO <3), Jun och ST. Vet inte exakt vad som sades eftersom det var på vietnamesiska men jag antar att det var något i stil med "tack för att ni kom". Därefter troooor jag att de sjöng Anh Đã Sai men de kan också ha lekt en lek med fansen...Och nej, inte ens vid såna här major happenings vill mitt minne gå över nivå guldfisk.
 
 
MEN JO! De framträdde nog först och SEN lekte vi. Rummet delades in i fyra lag, ett för varje medlem och vems lag hamnade jag i om inte i just Isaacs. Dog lite när han kom så nära. Luktade gott gjorde han också. Gete gott. Det var som att han visste att jag älskar killar som luktar gott. fuk u issac
 
 
Alla fans fick räcka upp handen så valde medlemmarna en person ur sina respektive lag. Jag ville såklart jättegärna bli vald men vågade inte riktigt eftersom jag inte visste hur det skulle funka med engelskan. Tänkte att jag hade väl tur om jag fick ögonkontakt ens...Team ST vann i alla fall första leken och beordrade de andra att dansa en sexig dans som straff. Isaac började, som den ansvarsfulle ledare han är hehe
 
 
 
 
De kaaanske uppträdde mellan första och andra leken eller pratade de bara, men Will vann i alla fall nästa lek och fansen fick arrangera "sin" medlem i valfri konstig pose.
 
 
snyggve sjunger
 
 
snyggves dansar (fick ögonkontakt med Jun och han log mot mig hade jag kunnat rodna hade jag varit en rödbeta över hela kroppen i det ögonblicket)
 
 
Det var Juns födelsedag dagen innan fan meetet så några från deras officiella fan club hade köpt en tårta och alla sjöng för honom. OCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Någonstans mellan detta och bilden innan var det frågestund och egentligen var det tänkt att alla skulle skriva ner sina frågor på lappar och ge till MC:n, men pga tidsbrist valde de ut några stycken som fick ställa en fråga direkt i mikrofonen istället. Och vem tror ni blev vald om inte just jag????????!!!!!!!! Fattade först inte att de verkligen menade mig när ST pekade på mig så jag tog typ ner handen igen och kollade runt för att se vem det var #trög. I alla fall blev de jätteöverraskade när de hörde att jag inte är vietnames och stirrade som fan. Isaac, som är den ende som kan flytande engelska, frågade lite var jag kom ifrån, om jag kan vietnamesiska osv. Jag var så jääävla nervig (hallå jag sitter och konverserar med mina största idoler) men lyckades ändå ge vettiga svar såvitt jag kommer ihåg. Jag bad dem att berätta en rolig historia från sin barndom och när alla var klara vände sig Isaac mot mig igen och frågade "are you happy with that?". Jag var inte alls beredd på att de skulle prata med mig igen eftersom de inte hade gjort det med någon annan så jag ba "yeah yeah yeah yeah!!!!!!!!
 
Sen efter att själva fan meetet var avslutat fick alla gå upp på scen och ta bild tillsammans med grabbarna. Ha tog några med min mobil men denna är från 365 fan club Da Nangs fb-sida. Efter att jag och Ha hade tagit våra bilder gick vi tillbaka till våra platser för vi ville se om något mer skulle hända innan killarna drog. Det tog ett tag för det var trots allt ca 120 pers som skulle fotas, men när kön så småningom började tunnas ut sade MC:n något i micken och panik utbröt. Det visade sig att nu hade en chansen att få autografer och ge presenter, så jag lyckades kriga mig fram till Isaac och fick en kråka på ett papper jag hittade på ett bord bakom mig (idiot som inte ens tänker på att ta med sig varken present eller autografblock). Precis när jag gick ner från scenen igen vände jag mig om och såg att en annan tjej tog en selfie tillsammans med Isaac, vilket jag naturligtvis inte haft en tanke på. Blixtsnabbt vände jag tillbaka men naturligtvis skulle de precis gå då...Isaac fångade mitt viftande med mobilen i ögonvrån och sa "Sorry but we have to leave now, but are you coming tonight?" De skulle nämligen uppträda på ett Dell-sponsrat event utanför Big C samma kväll och svävande på moln som jag var från att återigen konversera öga mot öga med min största idol fick jag inte heller denna gång ur mig något vettigare än "yeah yeah yeah yeah!!" Tur att han förutom engelska verkar förstå fan-speak för han log och sa "Okay so see you then" innan han var tvungen att gå, omringad av fans. Jag hade kunnat dö där och då men ryckte upp mig och lyckades få en autograf av Jun, som jag haffade i trängseln på väg ut (slängde med mobilen som skrivunderlägg men också så att han inte skulle kunna dra/bli tvingad att dra utan att jag fått min autograf. hehehhhheee)
 
 
Vi (jag) höll på att inte komma iväg på kvällen för Has mamma ville inte låta henne åka och ingen annan var ledig, men som tur var fick jag tag på An som ringde Has mamma och övertalade henne att släppa iväg oss. Tur det för jag höll på att dö lite smått av ångest...Isaac hade ju (TYP) bjudit in mig och så kan jag inte gå????? I alla fall lyckades vi hamna längst fram då vi var där i tid och det inte var så många som visste att de skulle uppträda eftersom inget offentligt tillkännagivande hade gjorts. Allt var frid och fröjd, jag fick ögonkontakt med både Isaac och Will och de vinkade och log, stämningen var på topp och jag torkade till och med lite svett från Isaacs panna vid ett tillfälle när han var nere vid publiken och lät en liten tjej framför mig sjunga i mikrofonen (nästa gång han kom ner gjorde alla andra samma sak jävla härmapor asså :@@). 
 
 
 
Fick inga bra bilder där alla fyra syns samtidigt...men alltså HAHA Isaac på den första <3
 
Jag förstod ju inget av vad som sades så när medlemmarna plötsligt lämnade scenen och fansen rusade efter blev jag lite tagen på sängen. Återhämtade mig dock snabbt och sprang dit jag med. Tydligen var det återigen autograf/selfie-dags och jag hade sån tur att Isaac var närmast. De andra såg jag inte ens i kaoset men upptäckte plötsligt att jag hade handen på ST:s rygg HAHA. Trodde han var random fangirl typ...hursomhelst, preciiiiis när jag lyckats tränga mig fram till Isaac och han såg mig och öppnade munnen för att säga något kom vakten och praktiskt taget föste bort honom. Min besvikelse måste ha synts på tusen mils avstånd för Isaac gjorde värsta ledsna minen och ryckte beklagande på axlarna. :( Ville typ gråta när jag kom hem för att jag varit så nära två gånger på raken och misslyckats båda. Dock skulle de uppträda nästa kväll igen så då JÄVLAr!!! Jag skulle banne mig ha min selfie!!!!

365 fan meet


LIVEBLOGG FRÅN AZMYZIGT CAFE NERE VID FLODEN!!! 

Jag är så jäääävla tagg just nu!!! Mitt vietnamesiska favoritband är nämligen i Da Nang denna vecka och ska ha fanmeet här. De uppträdde på New Phuong Dong igår kväll men ingen av mina vänner kunde gå så jag missade det...Var så jävla depp hela kvällen men idag så! Jag och Ha kom hit två timmar i förväg i tron att det skulle vara packat med folk men det är visst skillnad på kpop och vpop. Nu är det knappt en halvtimme kvar och förutom jag (Ha var tvungen att åka tillbaka till hotellet och hämta mer pengar för det tänkte vi inte alls på...) är det bara tre personer till här. Vi fick såklart asbra platser precis vid sidan av scenen eftersom vi var först men tydligen fick en inte sitta där. Bytte till ett bord rakt framför scenen som dock är lite längre bort, men aja så länge en kan ha ögonkontakt med oppis så ;))) De delade även ut papper att skriva frågor på så eftersom jag skriver på engelska hoppas jag att det sticker ut lite! 

14 dagar

Så lång tid är det kvar tills jag sätter mig på planet mot Paris och därefter slutdestination Stockholm! Jag bestämde mig ju för att åka hem tidigare än planerat pga diverse anledningar och det kändes helt rätt då, men nu är det inte utan att jag ångrar mig pyttelite i alla fall. Nåja, jag saknar fortfarande Sverige och vill hinna njuta av dess sommar så det känns mestadels väldigt skönt! 

Vietnam är annars underbart som vanligt nu när jag har kommit tillrätta med värmen. Går till och med i långbyxor nästan varje dag! Apropå kläder oroade jag mig som vanligt för vikten på min väska då det är lite för lätt att låta shoppingsuget ta över när allt kostar under 100-lappen, men igår upptäckte jag att Vietnam Airlines tillåter 30!!!! kg i det incheckade bagaget istället för 23 som jag trodde var gränsen. Klang och jubel folkets hurrarop glädjetårar etc etc. Nu gäller det bara att inte gå över den gränsen också...

Förra veckan gjorde jag inget särskilt, mycket lunchande och kaffedrickande med Nhân, vietnamesiskalektioner, var ute i tisdags med Vi och några vänner till henne samt i fredags med Ha. Gete billigt då Vis kompis är rätt tät och bjöd på allt inklusive skjuts med sin privatchaufför, och Ha och jag bha blev bjudna till höger och vänster trots att vi först blev inträngda i ett kolmörkt hörn av klubben...


Phở24 med Ben


Gete känd artist vid namn Hoai Lam uppträdde på New Phuong Dong


Middag med Ha, Nhu och Vi. Fläskspett och grillad fisk, såååååååå gott!!! 


Bärtz på Golden Pine med frugan 

Idag har jag lunchat med Ben, haft lektion och ikväll ska jag träffa Trang! Nu när jag inte jobbar längre träffas vi ju inte varje dag så ikväll ska vi äta middag ihop. Även Tam och den enda volontären för tillfället, en österrikisk tjej vid namn Patricia, kommer med!

Tisdagsmyz gete kul ha de fint alla bloggläsare xxx <33393&282282 

Cơn mưa ngang qua


Sitter just nu på ett cafe med Ben och lyssnar till åskan som mullrar utanför. Eller ja, mullrar är en underdrift, det verkligen DÅNAR och regnet låter nästan lika högt det. Vanligtvis brukar det sluta efter tio minuter-en kvart sådär men det här ovädret har hållit på i en timma snart. Tråkigt eftersom Nhan skulle joinat oss men ingen vettig människa skulle åka moppe i en halvtimme när gatorna ser ut som floder...

Annars händer det inte så mycket om dagarna, jag äter, sover och dricker kaffe mest. Har även börjat läsa vietnamesiska för en av Has lärare!!! Det är såååå roligt att äntligen få lära sig på riktigt, även om mitt uttal är bajz och det är skitsvårt att försöka få det rätt. Hänger även en del på New Phuong Dong hehe. Hade en galen kväll där i tisdags (japp...) med Vi och några vänner till henne och ska dit igen med Ha ikväll igen :PPPpppPpP xoxo yolo 

Hoi An

Internet här på hotellet har knasat det senaste så jag har inte kunnat blogga :(
Jag och Vi åkte från Da Nang på fredagseftermiddagen och var framme vid hotellet nån gång vid sextiden. Maria och Tina hade åkt dit dagen före så fort Tinas flyg från Hồ Chí Minh hade landat, så det var bara för mig och Vi att byta om från våra dammiga reseoufits och sedan var det dags att gå ut. Vi gick och kollade runt i några affärer en sväng, Maria hade beställt lite skor, innan vi käkade middag nere vid floden. Det var första gången jag besökte Hoi An och det var såååå vackert vid flodstranden efter att mörkret sänkt sig. Hoi An är över 2000 år gammalt och finns med på UNESCOs världsarvslista, och man märker verkligen att det är gammalt när man går runt där. Husen är av en helt annan struktur och byggnadstyp än de i Da Nang, och det finns mycket mer skrivet på kinesiska och gammal vietnamesiska. Turisterna dock...

Alla vietnameser kallar Hoi An för "den västerländska staden" och man förstår verkligen varför så fort man kommer dit. Det är visserligen skönt även för mig att alla pratar engelska, men när det utanför varje skrädderi, hotell och restaurang står någon och ropar "hello madam! Hello sir!" skäms jag både som turist och vietnames. Det är svårt att förklara hur jag känner men på något sätt tycker jag att det är ovärdigt vietnameserna att behöva stå så. Samtidigt avskyr jag hur de så fort kunderna har lämnat stället skrattar bakom ryggen på dem åt dessa tjocka, ohövliga västerlänningar som kommer här och låter sy upp fula kläder och köper fåniga tavlor gjorda av äggskal.

Nåja, det var fint i alla fall och jag köpte ytterligare ett exemplar av världens coolaste iPhở-tisha, denna gång en röd som present till Marcus. Jag antar att båda mest kommer sova i dem, men vi kommer banne mig vara världens ballaste sovande människor! Efter middagen gick vi och drack öl och rökte  vattenpipa på ett ställe som hade storbildsskärm, och när stället så sakta började innehålla fler gäster än oss kom vi på att det var ju matchdag. Snabbt som attan bänkade vi oss rakt framför skärmen och även två australiensiska killar som Maria träffat vid ett tidigare besök i Hoi An gjorde oss sällskap. Jag fick dock huvudvärk lagom till halvtid och drog hem, men de andra stannade matchen ut och drog till och med vidare till en klubb efteråt. Klockan var visst kvart över fem när de kom hem...Mysigt var det i alla fall och Tina och Maria sa att de alltid har varit sugna på en svensk midsommar, så förhoppningsvis var det inte sista gången vi sågs. Jag är sugen på att åka till Hoi An igen men då får det bli i sällskap med endast vietnameser...

Ho Chi Minh

Jag lever! Vet inte varför jag inte har uppdaterat, har varit upptagen bara I guess. Har haft så kul med Jainie under tiden vi har varit tillsammans och jag saknar henne så mycket fastän det bara gått två dagar sedan vi sade hejdå. Just nu är hon hos sin släkt i Bien Hoa (strax utanför HCMC) och ikväll flyger hon hem till Sverige. Turligt nog bor hon i Stockholm så när jag också kommer hem ska vi definitivt ses! 
 
Men AJAAA, innan vi var tvungna att säga hejdå spenderade vi två dagar i HCMC tillsammans! Jainie, Maria och jag flög dit tillsammans i tisdags och landade vid tvåtiden ungefär. Först mötte vi upp Marias kompis Tina, som hon ska resa vidare i Vietnam med, och sen blev vi upplockade av Jainies kusin som hade hyrt en bil åt oss så att vi kunde åka in till stan och shoppa. Efter det skulle vi åka till våra respektive hotell innan vi skulle äta middag med Jainies kompis från Sverige, men det hotell som Tina hade bokat gick inte att hitta och efter att ha kört runt i två timmar och blivit hänvisade än hit, än dit, konstaterade vi att hon helt enkelt hade blivit lurad. Hon fick i alla fall ett rum på vårt hotell och sen åkte vi utsvultna till shoppinggallerian Vincom som var fett stor och fett lyxig. Det märks verkligen att HCM är extremt turistifierat - nästan alla pratar engelska, man ser turister överallt, det finns massa västerländska affärskedjor såsom Starbucks och Topshop och priserna är minst tre gånger så höga som i Da Nang. En tallrik bun thit nuong kostar i Da Nang ca 15,000, jag betalade 89,000 när jag åt det till lunch andra dagen.
 
Hur som haver, vi mötte upp med Jainies kompis Phuong Anh och hennes kusin och käkade japansk BBQ. Det kostade 320,000 per person men då fick man också äta hur mycket man ville, inklusive efterrätt och glass. Kan lova att vi rullade därifrån! Efteråt var det egentligen tänkt att vi skulle ut och klubba men alla var för trötta...Blev en sväng till nattmarknaden istället och shoppa! Har köpt en iPhở-tisha som är världens ballaste. Jag och Jainie gick till dagmarknaden morgonen därpå innan hon skulle åka och köpte oss varsin MK-väska, förutom alla hudvårdsprodukter och kläder vi handlat dagen innan... Utbudet är enormt i HCM, om än dyrt. Vi hittade både The Face Shop, Etude House, Nature Republic, Vans, Adidas plus en massa små klädbutiker som hade enormt mycket snyggare plagg än vad man hittar i Da Nang. HCM är lite för stort och överbefolkat för min smak, men jag älskar att det fanns så mycket att se och hitta på. Jag, Maria och Tina åkte till Saigon Botanical Garden efter att Jainie åkt hem och även om det var ganska hemskt för att djuren satt ensamma i pyttesmå inhägnader fick man i alla fall komma ut och se stan lite. Dock har alla mina vänner här varnat mig för att HCMC är skitfarligt och att man kan bli rånad överallt, vilket jag trodde var en överdrift från deras sida, men vad är det första vi ser efter att ha kommit in i stan är? Jo, två killar på moped som åker i typ 70km/h och den ene viftar med en pistol. Därefter kommer det en kille (vet inte om det var samma som på moppen) springande som om han vore jagad och jag ser genom trängseln hur en moped välter till marken, nån ligger på marken och folk flockas runtomkring. Kan säga som så att jag höll hårt i väskan efter det och knappt vågade ha mobilen uppe när vi gick på gatan...
 
Aja detta inlägg blev extremt dåligt känner jag (tappar all skrivförmåga när jag bloggar så sällan) så här kommer bilder istället! Lovar att blogga snart igen då jag har varit i Hoi An igår tills idag så då har jag något kul att skriva om. xoxo
 
 
Sumo BBQ på nedersta våningen i Vincom-gallerian, väl värt ett besök!!
 
 
 
Noshörnisar och björnisar på Saigon Zoo
 
 
Den extremt dyra portionen bun thit nuong. Kan tillägga att den för 15,000 på mitt favvoställe här i Da Nang är myyyycket godare...
 
 
Koreansk hotpot! Jainie kom oväntat in till stan på förmiddagen innan vårt flyg skulle gå så då gick vi och käkade lunch tillsammans. Såååå gott <3