New Phuong Dong

Som sagt kände vi att vi inte bara kunde sitta hemma på självaste midsommarafton, så vid elvatiden i fredags kväll drog jag och Jainie med oss Vi till New Phuong Dong som är en stor nattklubb nere vid floden. Jag har hört många av de andra volontärerna+killarna på frisersalongen prata om den innan men aldrig fått tillfälle att besöka den själv, så nu när jag har fått en sån bra festkompis som Jainie var det självklart att vi skulle gå dit. 
 
När taxin stannade var vi fett impade av själva byggnaden, men när vi kom in såg det ut som att stället bestod av endast ett hotellobby-liknande rum och inget mer? Vi ba "ööö" men då öppnades en tidigare dold dörr och vi höll på att svepas iväg av ljudvolymen som vällde ut. Vi blev insläppta och sedan eskorterade till ett bord. Det är nämligen så knäppt här att man blir tilldelad ett bord där man sedan måste stå och dricka och dansa eller vad man nu känner för (rör du dig för långt från bordet är vakten genast där och schasar tillbaka dig). Så jääääävla boring tyckte vi till en början då det vankades närapå strippshow med världens stelaste dansöser och inte mycket till party. Men sen försvann de och folk fick komma upp på scenen slash dansgolvet och självklart var vi där snabbare än ögat! Vi fick inte vara ute så länge så vid ettiden var kvällen slut för vår del, men det gjorde inte så mycket då svetten rann, fötterna värkte och volymen ringde i öronen. Pulsen var fortfarande uppe för högt i varv när vi kom hem så jag pratade med Marcus ett tag och inte förrän framåt fyra slocknade jag. 
 
Dagen efter krävde sin bakismat så det blev ett besök på Pizza Hut <3 Tröttheten var dock inte helt borta så det blev ett spabesök på det! Två timmar senare och vi var så avslappnade man nånsin kan bli, alltså dags för middag innan vi drog hem för att duscha och fräscha till oss inför kvällens utgång. Ja, vi festade två kvällar på raken, vadå då...Denna gång följde Ha med och egentligen tänkte vi först dra till TV Club för att testa på något nytt, men då det verkade 7kt tråkigt där vände vi i ungefär samma ögonblick som vi kom in och åkte till New Phuong Dong istället. Personalen kände igen oss sen kvällen innan vilket var trevligt till en början då de erbjöd oss att byta bord ifall vi inte gillade det vi fått, men sen blev ägaren väldigt närgången och obehaglig så vi höll oss till dansgolvet och damtoan resten av kvällen. Sedan fortsatte det precis som dagen innan, i säng vid fyra, upp vid 12, Pizza Hut och sedan massage och body scrub. Lena som barnrumpor blev vi! Men fortfarande rejält trötta, såpass att vi inte ens orkade gå ut för middag utan köpte oss varsin banh mi och banh bao från en gatuförsäljare och åt på rummet. Med min vanliga tur fick jag något dåligt i min mat så natten var inte så festlig för min del, men aja, resten av helgen var ju kul ändå...
 
 
Handfaten på damtoaletten såg ut såhär!
 
 
"Dansshow"
 
 
PIZZA <3 Den där drickan är förresten fasligt god, äpple/litchi-te
 
 
♥♥♥♥♥
 
 
Världens roligaste vakt hehe, Jainies och min nya bästis

Midsommarafton

Jag har inte riktigt insett att midsommar var på väg så när det började dyka upp en massa statusar om "ut i skärgården/till landet/hemgjord snaps" etc blev jag jätteförvirrad och ba ??? redan??? Jag ångrar faktiskt lite att jag inte valde att åka till Vietnam efter midsommar som förra året för det är en så rolig högtid tycker jag. Blommor i håret chilla grilla och fucka uuur ni vet? Men en får väl improvisera! Har mitt hårband med blommor, Jainie och jag ska ut och fista ikväll och vi får väl käka BBQ till middag innan dess. Precis som i Sverige med andra ord, det enda som saknas är färskpotatisen (min favvo <3333) men får väl klumpa ihop lite nudlar och låtsas.
 
Igår och idag förmiddag har de andra varit i Tam Ky men jag valde att inte följa med då jag inte tycker att vi gör så mycket där ändå och det skulle blivit så trångt i bilen. Istället har jag hängt med Nhan och Tuan i stan, druckit kaffe och käkat massa mat. Har ätit mi quang i princip varenda dag sen jag kom hit tror jag! Inte idag dock, men bun thit nuong så nudlar blev det likväl...Nana frågade om vi ville äta sniglar ikväll men vi skulle ju ut så bestämde att vi tar det imorgon istället. Snackade även om att dra på karaoke på söndag, så kul!! Då är Ha ledig från sina tentor också och kan förhoppningsvis hänga på, saknar min frugis <333
 
Glad midsommar på er allihopa och massa kramar! Ta de lugnt ikväll (de ska inte jag hehehehehghjdf)
 
 
Jag och en kille på AOV-centret som var sjukt lik Bi Rain
 
 
Jag och Jainie drog till Lotte Mart, köpte solkräm med SPF 50+++ och åt (äcklig) koreansk mat
 
 
min gäri <3333

Sweaty

(I didn't even consider the possibility any of my non-Swedish friends would read my blog, but here's an entry in English for you haha. Also I wrote this a few days ago but forgot to publish it...)
 
So two days of work passed by already and as usual, time really flies by here. On Monday morning, I stayed at home as Jainie, Alice, and Lina had their introduction and it was useful for them to have me there to explain in Swedish if necessary. After that, we had lunch and then it was time to go to Red Cross baby orphanage. It was so good to see all the children again, even though many of them were sick and some even stay in the hospital at the moment. A lot of the toys we used to have also seem to have disappeared, but there are a lot of volunteers on the program now which means the kids get a lot of attention and can play happily anyway. 
 
 
 
In the evening, Jainie and I went to 2EC and I was really happy because many of my friends whom I hadn't seen since I arrived were there. Giang, Dung, Nho, boy Ha, and Quang, so now I've met almost all of them. They also found it really nice meeting Jainie, since she has Vietnamese parents and can actually speak Vietnamese, but still is a Swede on the inside. She talked to her parents on the phone later that night and they invited me to her graduation and said they will teach me Vietnamese so I become as fluent as Jainie LOL. I can't tell you how nice it is to have met her, really. We just instantly clicked and I'm gonna go with her when she goes back to her relatives, who live near HCMC, in the beginning of July. We're gonna stay in HCMC for one day and one night to go shopping and then clubbing, which is gonna be sooo nice since I had originally planned to go there with Chuong but those plans were spoiled. 
 
 
Yesterday, we went to a support center for Agent Orange victims. I've never been there before as they started going there while I was in Sweden, but I really liked it and it was a lot of fun. We drew together, played games, and had a crazy dancing festival haha. One of the boys really likes to twerk...I didn't feel very well though, probably due to lack of sleep and slight dehydration. The weather is really awful these days!! Not extremely hot, around 34 degrees Celsius, but it's so humid and I sweat an amount almost equal to the flow of the Niagara falls. I'm really bad at remembering to drink enough water at home, too, but now I really have to remember to carry a water bottle with me everywhere...

Chillar tar det lugnt softar


Sitter just nu på en salong i stan med Jenny, Alice och Lina och skämmer bort oss med lite nagelvård. Jag körde bara på att måla tånaglarna i samma färg men de andra slog på stort och fick lite blommor ritade också. Tjuvkikade på Jenny och det blev såååå fint! Jag har ju min nagelförlängning fortfarande så det får bli en annan gång. Innan idag åt vi frukost på Vis mammas restaurang och drog en sväng till Big C. Jag och Jenny skulle inte köpa något särskilt så vi satte oss på ett café istället och åt egg tart istället. Dog så gott det var!!! Det är sjukt svårt att få tag på bra bakverk här i Asien eftersom de inte har några ugnar men det här bageriet är grymt! 

Efter detta ska vi åka och få massage är det tänkt. Riktigt kämpig dag med andra ord, börjar jobba imorgon så måste ladda upp med energi ;)

Sverigefest

 
Chacha bloggennnnn idag får det bli en #självis som bild i detta inlägg då jag inte har några roligare att bjuda på. Kändes fett stelt att lägga upp en så seriös bild så försökte skoja till det lite ^^ xD :P Den där jävla solranden jag har dragit på mig gör väl dock så att alla bilder ser roliga ut. I verkligheten syns skillnaden ännu mer så nu vet jag inte om jag ska ha överdriven urringning och försöka få färg på det vita eller om jag ska smeta in hela axelpartiet med BB cream och försöka bleka bort brännan???? Med tanke på att jag är i Vietnam borde jag väl välja det sistnämnda men ajaaa. Haha så kul ändå, en gång på Big C såg jag en kassörska som var jätteblek i ansiktet men brun från halsen och nedåt. Omvänd fjortisrand, då kändes det verkligen att man var i Asien!
 
Idag har jag typ inte gjort något alls, åt lunch med Hà och åkte sedan till flygplatsen med Trâm Anh och Vi för att plocka upp två av de svenska tjejerna som skulle komma idag. En av dem heter, tro det eller ej, Lina. HAHAHA ORKAR INTEEEEE. Jag känner ingen hemma som heter Lina så varför flockas alla här?? Ytterligare en tjej skulle komma nu ikväll men jag och Hà hade bestämt att vi skulle dra ut så jag kunde inte åka med. Från början var det tänkt att vi skulle gå på en musikfestival nere vid stranden med resten av 2EC men alla bangade visst, så istället drog vi och käkade BBQ-middag och gick en sväng vid floden. Älskar att vara ute på kvällen här, så skön luft jämfört med dagarna som verkligen är lökiga till max. Temperaturen i sig är inte så farlig ännu, men när det är så pass hög luftfuktighet dör man typ så fort man rör sig fortare än 0,3 km/h. Aja fint minne att tänka tillbaka på när man sitter insnöad i Sverige mitt i kallaste februari <333

Trettio timmar och tre frierier

 
Hej allihopa! Här ovan ser ni ett tafatt försök till en panoramabild över mitt nya rum där jag ska bo den kommande månaden. Det är nämligen så att det är helt fullt i volontärhuset under juni månad, med sex stycken som bor där redan nu och tre till som kommer imorgon, så eftersom jag inte är här främst för att jobba denna gång sa jag såklart att jag kan bo någon annanstans. Detta rum hyrs ut av en kvinna som bor precis runt hörnet från volontärhuset så läget är perfekt. Det är fräscht, STORT, har tv, wifi osv. aSNajZZZ verkligen, så här ska jag nog trivas som fisken i vattnet. Ägarinnan kan ingen engelska men är väldigt trevlig ändå och verkar gilla mig. Hon sa till co Hai, som var med som tolk, att hon tyckte jag var väldigt vacker och verkade vara en passande fru till hennes son. jag ba ".........Ja.........ha??????????". Sonen pluggar tydligen i Sydkorea och när hon fick höra att jag pratar koreanska höll hon på att gå i taket och ringde direkt upp honom på Skype så att vi skulle kunna prata. TURLIGT NOG!!!!!!!!!! svarade han inte men jag får nog passa mig för mamman hans ändå. När co Hai frågade om hon inte skulle kunna tänka sig att sänka hyran för rummet lite fnös hon och sa "Pfft, hon kan få hela huset gratis om hon gifter sig med min son". mamma hJÄLP
 
Annars var det jättetur att jag fick bo hos henne, då mr Viet hade lovat att boka hotell till mig innan jag kom så jag skulle få bättre pris (kan man inte vietnamesiska höjs priserna garanterat) men han hade visst glömt bort det, likaså att jag skulle komma igår. Tydligen är han i Hanoi just nu, fick jag veta senare. Så när jag äntligen klev ut från inrikeshallen, för en gångs skull utan förseningar, står det ingen och väntar på mig. Trâm Anh och voluntärerna hade åkt till Tam Ky och skulle stanna över natten så det var ingen idé att ta taxi till volontärhuset, mitt vietnamesiska simkort hade jag såklart glömt hemma så jag hade inga nummer till någon och kunde därför inte heller be att få låna någons telefon. Jag hade sagt tiden till mina vänner men visste inte om någon hade möjlighet att komma, men just som jag höll på att ge upp lite smått såg jag Tuan och Nhan komma gående mot mig likt två räddande änglar. Den lättnaden alltså! På väg till parkeringen mötte vi även Olivia, och Ha kom också även om hon var 21 år försenad som vanligt. 
 

Jag höll halvt på att svälta ihjäl så vi drog för att äta lunch. Denna bild visar verkligen hur jag kände mig just då. Mådde skit och såg skit ut, efter fem timmars sömn på två dagar och 20 timmar på resande fot. Efter lunchen åkte jag och Ha med Nhan hem till honom för att lämna mina väskor där. Vi tänkte att vi skulle ringa co Hai och be henne komma med nyckeln till volontärhuset så att jag kunde sova där inatt eftersom ingen ändå skulle vara där, men hon var inte hemma just då så jag och Ha drog till Bong Phuong istället. Det var jättekul att se dem igen och jag kan lova att hårtvätt och ansiktsmassage satt fint efter så många timmar i torr flygplansluft!
 
 
 
Middag med frugan! Mi quang, denna gudagåva till maträtt som jag har saknat så mycket (ja mamma åt lite för dig med) 
 
 
Efter det skulle vi egentligen åka och köpa ett simkort till mig, men på vägen blev vi omkörda av två av Has gamla klasskompisar från gymnasiet som bjöd med oss för att dricka öl vid stranden. Förutom vi var det två killar till och den enes flickvän och de var jättetrevliga allihopa även fast de inte kunde så bra engelska. De tyckte visst att jag också var trevlig, i alla fall två av killarna som hela tiden hällde upp mer dricka åt mig, lade upp mat och vek vårrullar, listade alla saker de kunde om Sverige, erbjöd sig att köra mig vart jag än vill åka, frågade om jag vill hälsa på hos dem, ville vara i par med mig när vi skulle köra en lek osv osv. Även de frågade om jag ville gifta mig med dem, men deras frierier var nog mest på skoj. Hoppas verkligen det, i alla fall om deras mammor är likadana som min hyresvärdinna.....

Annas student

Fyra av åtta dagar här i Stockholm har redan passerat vilket känns helt ofattbart! Dock har varje dag fram tills nu varit fullspäckad från morgon till kväll så kanske är det inte så konstigt egentligen. Tänker låta bilderna säga det mesta men för att sammanfatta dem i korta ordalag: på kvällen samma dag jag kom hit gick Anna och jag på dejt bara vi två, eftersom allla andra skulle anlända dagen därpå. Först blev det middag och drinkar och sen gick vi på bio och såg Maleficent. Den var galet bra!!!!!! En bra film enligt mig är en som väcker känslor hos den som tittar och jag skojar inte när jag säger att ingen film förut nog har fått mig att känna så mycket som denna. Vill inte avslöja för mycket för er som inte har sett den än men 10/10 fem toasters would recommend etc. 
 
Dagen därpå skulle Anna till skolan för avslutningslunch med alla treor så jag, Tina och Nea tog en sväng till Solna centrum för att inhandla Annas studentpresent som vi gav ihop alla tre. Senare på eftermiddagen anlände även Hanna och då Annas mamma hade hyrt en gästlägenhet här i byggnaden, så att vi skulle slippa trängas uppe hos dem, spenderade vi kvällen på den tillhörande uteplatsen med bärtz och prat. Som man skulle kunna förvänta sig blev det inte direkt en tidig läggning och jag vill lova att det var fem trötta tjejer som samlades i köket nästa morgon för att skåla i champagne (eller ja cider för ingen av oss gillar skumpa). Anna skjutsades iväg till skolan och vi andra gnuggade sömnen ur ögonen bäst vi kunde innan även vi gjorde oss i ordning och började förbereda i lokalen Annas mamma hyrt för mottagningen senare på dagen.
 
Vid elva åkte vi till Annas skola för att titta på utspringet, där även större delen av hennes släkt befann sig. Vi hade med oss blommor, nallar och små flaskor med vin och skumpa så det var en försvarlig bunt Anna fick att hänga runt halsen. Sedan var det dags att åka flak! I Stockholm har de den, enligt mig mycket märkliga, traditionen att man byter om från vita klänningar och kostymer till så skabbiga kläder som möjligt så att man sedan kan dränka varandra i öl. Tina åkte också med som utfyllnad då de är så få i Annas klass och vi andra for hem igen för att dekorera färdigt lokalen. Ca 20 personer var vi som sedan samlades och åt smörgåstårta och massa bakverk och kakor som sötaste duktigaste Tinis hade gjort ♥ Annas föräldrar höll jättefina tal, Nea hade gjort en hel bok med ett tal och höjdpunkter från deras år tillsammans och Tina och jag höll ett tal på vers tillsammans. Själva talet var mest på skoj men efteråt skulle vi hålla lite mer personliga tal, improviserat, och då gick allt åt fanders milt sagt. Jag är sämst i världshistorien på att hålla tal/föredrag osv och nu när det var så mycket folk jag inte kände dessutom kortslöt min hjärna och jag lyckades bara stamma fram världens mest opersonliga skit för jag kände att nu var tårarna på gång. Sen var det Tinas tur och då exploderade tårkanalerna på oss båda...Hur som haver, huvudsaken var att Anna blev glad och det tror jag att hon gjorde!
 
Intresset för utgång var rätt svalt så på kvällen chillade vi på uteplatsen och hade det nästan roligare än vad vi haft på vilken bar eller klubb som helst. Turligt nog blir jag ju aldrig bakis men att säga att jag mådde bra när jag vaknade dagen efter är definitivt lögn. Så ini helsike trött och seg och det var inte förrän vid sextiden när alla andra hade åkt hem som jag och Anna lyckades pallra oss ner till Solna C och trycka i oss varsin tallrik grekiskt. Idag fick vi dock sova ut ända till elva, innan det var dags att bege sig till Norrtälje och Annas barndomsvän Idas mottagning. De gick i samma klass men Ida väntade med sin mottagning tills idag då det sammanföll med Custom Bike Show som hölls därute idag. Lite stelt då jag har träffat Ida typ två gånger men det blev riktigt trevligt ändå med perfekt väder och god mat!
 
Nu är klockan snart halv tre och det har tagit typ en timme för mig att skriva det här inlägget...ber om ursäkt för eventuella stavfel och inkorrekt formulerade meningar men jag är grymt trött! Imorgon ska vi kanske hälsa på Annas syster och därefter är schemat tomt, konstigt nog! Nåja, har redan skrivit alldeles för mycket och har en hel drös med bilder så nu får det räcka. Hoppas alla där hemma har det bra och vi hörs snart!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På vägTrött som in i helvete, kånkandes på 25kg bagage helt själv, tydligen väldigt dålig hy och den största finne världen har skådat mittemellan ögonen, där den för övrigt har suttit de senaste två veckorna. Men jag är på väg!!!!

Godmorgon

Eller ja så jävla god är den faktiskt inte då jag klockan är 05:24, jag har varit vaken sen före fyra och jag somnade vid ett inatt...Vet nån som kommer sova gott på buss och tåg sen! För idag är det ÄNTLIGEN dags att åka till Stockholm <3 Det går inte att beskriva hur pepp jag är eller hur mycket jag längtar efter allihopa däruppe!

Flytten i lördags gick smidigt förutom att mamma inte tyckte att jag hade städat tillräckligt bra haha...Mina underbara Tove och Farshid ställde upp och hjälpte till att bära alla grejer så det gick jättefort och -lätt. Tyvärr hann jag inte ta ordentligt farväl av Cissi men det är ju inte så farligt långt tills vi ses och denna gång ska jag skypea skiten ur alla här hemma!!!


Blev bjuden på grekisk finlunch efter att vi var klara!


Igår tog jag en paus från packandet och åkte till Kinna för att få naglarna fixade en sista gång innan jag åker. Hoppas dock att jag kan hitta en salong i Da Nang som åtminstone kan göra en vanlig påfyllning. Fina Sanna gjorde som vanligt ett grymt jobb och de tre timmarna det tog spenderades med kaffe, musik och tjöt om allt mellan himmel och jord. I juli flyttar hon in på Studio Aveny på Chalmersgatan mitt i Göteborg så då får ni verkligen inte missa att gå dit! 


Fint på väg tillbaka till bussen!