avstigning hjalmar brantings-platsen

Visningen idag gick toppen! Supertrevlig tjej som tog emot och lägenheten var hur fin som helst. 30 kvadrat på två personer är litet, visst, men nybyggt och hur fräscht som helst, disk- och tvättmaskin i lägenheten, TV och bredband ingick i hyran samt elräkning på drygt 100 kr i månaden. Om inte Klara får rummet i Ostkupan hon ska kolla på på lördag är i alla fall jag hur pepp som helst på en flytt till Kvillebäck!

Efter skolan gick vi två plus Cissi, Tove och Patrik till Liseberg för en sväng på julmarknaden. Johanna skulle egentligen också följt med men det blev tyvärr inte så. Vi köpte med oss korv och marshmallows som vi grillade, snyltade till oss smakprover från alla bodar vi såg och Klara försökte även spela till sig julklappar till sina kusiner på Toblerone-hjulet. Ingen lycka denna gång tyvärr men vi hade i alla fall en jättemysig kväll! Kallt som satan men det avhjälptes med varm choklad och x antal stopp vid glödfaten. Besöket avslutades sedan av en golfbil med tre kaniner och två killar som dansade Gangnam style, hahaha!








Lägenhet, någon?

Hej hej bloggen!

Idag var jag i skolan för första gången på EXAKT två veckor haha! Ovanligt att jag håller en tidsgräns för en gångs skull...Förvirrad var jag dock som vanligt, trodde att vi hade två seminarier vilket jag till och med hade skrivit in i kalendern. Så visade det sig att vi bara hade en enda föreläsning. Bra jobbat Lina!

Dessutom skulle jag och Klara gått på lägenhetsvisning, men när Klara smsade tjejen som lagt ut annonsen för att tala om vilken tid vi skulle komma svarade hon att hon redan hyrt ut den. Utan att säga till oss. Åh så irriterad jag blev, såna jävla fasoner alltså! Dock verkade hela situationen skum från början så ah inte jätteöverraskad. Men nu tar vi nya tag, imorgon har vi en visning till inbokad. Mando Diao spelas på tv just nu också, då kan man ju inte bli annat än glad! Håller tummarna!

Mando Diao - Snigelns visa

Hjärtklappning!

För någon dag sen fick jag ett brev om att SGS hade beställt en kreditupplysning på mig eftersom jag sökte en av deras lägenheter. På sidan stod även min taxerade inkomst och det var LÅNGT över den gräns som jag angav när jag sökte studiebidrag. Trodde nästan att jag hade lurat CSN där ett tag och alla möjliga scenarier flashade förbi mina ögon. Stämning, rättegång, FÄNGELSE...Men tydligen baseras studiemedelsbeloppet bara på perioden 1 juli-31 december det här året och då är det lugna puckar igen! Nu är jag hungrig, har superont i tänderna pga nya gummiband som spänner åt, ska strax titta på den nyaste Johan Falk-filmen innan jag somnar samt längtar tills imorgon bitti då jag ska äta mosad avokado blandad med crème fraîche. Man får vara glad för det lilla man har! (speciellt eftersom att jag fick U på min senaste tenta. Buuu.)


rester au lit

Jag är så trött! Så otroligt, fruktansvärt trött. Trots att jag sover ca 38 timmar per dygn orkar jag inte göra något endaste som kräver minsta lilla energi och mina dagar består mest av sova, kissa och äta medicin. Hemtentan får jag skicka in vid ett senare tillfälle, även om jag tvingar mig till att försöka skriva något blir det mest stirrande på ett 300-ords Worddokument för hjärnan vill helt enkelt inte funka. :( Håller onsdagen som någon slags mållinje, då ska jag in till sjukhuset för kontroll och jag vet egentligen inte vad för magiska ord jag hoppas att få höra men i mina tankar just nu kommer onsdag att förändra mitt smått miserabla liv!

Hemma igen

Japp! Precis som rubriken antyder är jag äntligen tillbaka på Larsgatan efter två dygn på sjukhuset. Första natten var sviiiinjobbig verkligen. Låg och jämrade mig för att jag mådde illa, hade ont, kräktes, medpatienterna var jobbiga och gud vet vad. Men nu är allting mycket bättre och idag är jag till och med mycket mindre svullen än igår! 
 
Ligger och läser ELLE som man fick med när man köpte min favorit-ansiktstvätt från Cliniderm - grymt! 
 

Petter - Baksmälla

http://t.co/uIQoTE7

HAHAHAHAHA, ORKAR INTE ATT NÄSTAN ALLT STÄMMER SÅ SJUKT BRA?!

Sista dagen

...i skolan på ett tag! Ska till sjukhuset redan imorgon för lite provtagning osv och vi har inga lektioner, så nu får jag inte se mina fina klasskompisar förrän gud vet när. :( Hoppas kunna återvända efter max två veckor i alla fall, men det vet man ju inte ifall det är en överoptimistisk förhoppning. Oroar mig mest för hemtentan som ska lämnas in den 20:e och som jag inte har börjat på än...Får väl försöka ordbajsa ihop något bra sen när jag ligger drogad i min säng, haha.

Från ett ämne till ett annat; jag måste verkligen lära mig att laga mat. Idag bestod Lata Linas lunchlåda av räkor, keso och en tomat...gott och nyttigt men jag var rätt jäkla hungrig när jag kom hem fem timmar senare! Dock hade min kära moder precis anlänt med en grillad kyckling i släptåg så med den plus lite kikärtor och majs i magen sitter jag nu här mätt och belåten. Egentligen borde jag börja på min uppsats och packa inför sjukhuset men det finns ju så mycket roligare grejer att göra?!



En annan gång när vi "pluggade". Vad fan hände med hållningen där förresten, jag ser ju ut som Quasimodo??

dagen efter

Trött tjej här alltså, men det är det värt för jädrar vad kul vi hade igår! Vi var ett gäng från programmet som samlades på King's Head vid niotiden (trots att vi hade sagt halv åtta från början, haha) och stannade i ett par timmar, träffade även en kompis från min gamla klass vilket var superkul. Därefter drog jag, Klara, Patrik och två nya bekantskaper vid namn Rasmus och Wictor vidare till Sticky Fingers där vi blev kvar tills de stängde klockan fyra.
 
Wictors lägenhet valdes enhälligt som efterfest/sovplats, jag och Klara hakade på och vi fick även med oss en stackars ensam norrlänning (dock mycket trevlig) som hette Mattias och som drog vid elva för att flyga hem till Skellefteå igen haha. Vi kvarvarande fyra lade en beställning på Onlinepizza som vi därefter väntade på, totalt utsvultna, i 74 minuter och lite till. TV/filmtittande, tjöt och allmänt gött häng, sedan åkte jag och Klara till våra respektiva hem och jag dog i soffan så fort jag fått av mig ytterkläderna.
 
Summering: bästa helgen på länge, måste göras om snart!
 


Sliten_chey väntar på bussen


121108



Hej hej bloggis! Här sitter jag och borstar tänderna...japp.

Idag har jag varit lycklig! För jag fick äta ägg till frukost, och keso. Det har nämligen förhållit sig så i det Wiklundska hemmet de senaste dagarna att vi har haft slut på ägg och ingen har haft varken tid eller lust att handla. Men igår när mamma kom hem hade hon uträttat denna fruktade syssla så nu kan vi alla tre återigen starta dagen med en god och näringsrik frukost! Keson var mitt speciella önskemål och guuudars vad gott det var med äggröra och stekta tomater till. Vill aldrig mer äta något annat!!

För övrigt har dagen spenderats i Göteborg tillsammans med Tove och Klara. Den sistnämnda var bjuden på kändisfest med sin kändiskompis (Cissi från Timoteij) och behövde därför en klänning, medan Tove skulle köpa en inflyttningspresent till sin kompis. Allting införskaffades och själv kom jag hem ett nagellack och en kajal rikare. Naturligtvis avslutades dagen sedan med keso och äggröra, hahaha

DET BLIR EN GULSVART VINTER

4 november 2012 - IF Elfsborg svenska mästare!! Fy fan vad gött den satt. En (gulsvart) karamell jag kommer suga på året ut och lite till.


Utsikt från Humanistens trappa igår kväll när jag, Tove, Klara och Patrik masade oss mot Super-Sushi efter en pluggeftermiddag i biblioteket. Nu låter jag fånig till 120% men den här utsikten fick mig verkligen att känna hur mycket jag älskar denna fantastiska stad. Underbara Göteborg!!! Förhoppningsvis får jag även registrera min adress här snart...

Det är inte bara Liseberg som är vackert upplyst såhär års, utan även vår kära humanistiska fakultet har dekorerats med ljusslingor lite varstans. I skyltfönstren på Avenyn glittrar julstjärnor här och var och jag gillar't! Nu är det i alla fall ändå november och julkänslan börjar infinna sig så smått. Är det bara jag som tycker att förberedelserna inför julen är det bästa? Julklappsshopping och bak med fina vänner har planerats in, den här listan spelas på Spotify och varje kväll håller jag tummarna för att det ska gnistra vitt och frostigt ute när jag vaknar nästa morgon. Jag är redo!!

121103