spring lina

Ojdå, märkte att jag visst hade glömt att publicera mobilinlägget jag skrev häromdagen! Duktigt gjort! Nåja, det handlade bara om att jag har fått julfint i mitt rum samt att jag var dödligt nervös för mitt svenskatal (som för övrigt gick apdåligt) så ingen större skada skedd! Med det avklarat är pluggandet som återstår nästan roligt...

För övrigt är Florence Valentin ett helt otroligt bra band. Införskaffade Spotify premium häromdagen så nu jävlar kan ingenting i hela världen stoppa mig!!!


slutet är nära

Den här långhelgen kändes först som en evighet, men nu när den väl är förbi känner jag ändå "fan vad fort det gick". Tiden har dock ägnats åt mycket roligt, men kanske inte åt grejer som faktiskt behövdes göras...Nåja, ölhävning/fest, shoppingdag i Göteborg och dop blir sammantaget en ganska energikrävande helg och nu ska jag varva ner, sova och försöka fixa den här veckan så gott det går!

Resultat från ölhävningen: Stefan försökte leva upp till sitt alias Heman så gott han kunde och segrade i flaskhävet, men fick dock se sig slagen av Emil aka Wiking i de båda resterande grenarna sejdelhäv och vikingahäv. Big mouth (August) visade sig vara mycket snack men lite verkstad och hånades för sitt illa valda och något tvetydiga namn. Kinderhävet fick inget riktigt resultat pga misstänkt fusk men enligt mig vann jag och mademoiselle Caroline med hästlängder.

alla får plus

Ytterst trevlig dag idag! Hade bara en lektion på morgonen, sen stod jag och Amanda i gympasalen resten av dagen för att informera om kinesiska på gymnasiemässan. Som väntat var det inte överdrivet många som ville prata med oss, så när andra passet började smet vi över till naturmontern istället för att snacka med folk där...Till vårt försvar vill jag bara säga att den var precis bredvid, så de som ville fråga om kinesiska kunde prata med oss om de ville!

Men ja, fick tillfälle att lära känna naturettorna bättre istället! Jätteschyssta killar allihopa och en av dem är så söt så man dör. Tysk, pratar med brytning, gillar hästar, hörselproblem så han måste ha hörapparat och jag typ smälte på insidan när han berättade att han tycker att det är jobbigt att snacka med tjejer ifall han måste fråga "va?" hela tiden och hur han var för blyg för att tala om för tjejen han gillade hur han kände... :D (jag och hon hade tydligen samma efternamn så han frågade två gånger om vi kände varandra) dessutom kände han tydligen min bror från aikidon höhö (killen vill flytta till Japan jag döööör)


Invigde även min nya mössa som jag fick av Emilias och Idas mamma! Bästa mössan någonsin, ångrar verkligen de 400 spänn jag lagt på mössor de senaste åren...Måste verkligen tacka henne imorgon när jag far till casa de Jennersjö :)

fjfdklgdgjf

Orkar inte riktigt med allt just nu (läs: orkar inte med skolan just nu). Meeeen ser fram emot torsdag - stå i språkmontern på öppet hus med Amanda = inga lektioner och fredag - lediga pga öppet hus, hänga med Emilia och Amanda + ölhävning hos Stefan. tagga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dags att börja öva då kanske

...och så var det måndag igen

Sitter och äter pizzarester från igår. Är det bara jag som tycker att pizza ska ätas kall?? Sen ska jag i alla fall poppa popcorn och skriva lite projektarbete. Det här projektarbetet tar kål på mig...känner hur hela jag förvandlas till ett enda stort "NEEEEEEEEEEJ" så fort jag tänker på det. Nåja, det här ska jag nog ta mig igenom!

Världens bästa låt just nu:


Idag:

Vaknar tidigt. Planerar in julmarknadsbesök med mamma, Johan och Amanda. Stryker julmarknad eftersom Amanda ska åka hem och inte har några pengar. Äter tre apelsiner. Bestämmer lördagsdejt med Susanna i nästa vecka. Äter popcorn. Målar naglarna slarvigt. Spenderar mina tre sista Spotify-minuter på Mando Diaos Gloria. Fortsätter att lyssna på Gloria på Grooveshark. Tittar på musikvideon till Gloria på Youtube. Bloggar. Det är skönt.

Borlänges hjärta

http://novasophia.blogg.se/2010/july/gustaf-noren.html

ffffffffffffffffffaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnn. Varför måste du vara 30, gift och ha tre barn?

den ofrivillige rebellen

http://www.kristiangidlund.com/den-ofrivillige-rebelen/

älsklingarna. tillsammans. oslagbart.För övrigt har jag hittat adaptern eller vad den nu heter till min mobil igen, så nu behöver jag inte ha på datorn hela natten så fort jag vill ladda telefonen. Mycket praktiskt att ha en säng som allt gömmer sig under, så att man vet vart man ska leta när något är borta. Synd bara att jag inte letade bättre förra gången.

Och ja. Mycket Sugarplum just nu, men vad gör man liksom? Inombords är jag återigen tolv år gammal och skriker av ilska så fort jag ser att Sweet Jackie halkat ner på Trackslistan.

i'm on a roll (bokstavligt talat)

Övningskörde för första gången idag. Det gick bra. Så jävla bra att det där körkortet är ingen match för mig, det kommer jag fixa på nolltid! (peppar, peppar)Amanda påpekade att min mun ser ut som ett anus när jag gör såhär.
Jag är (tyvärr) väldigt böjd att hålla med henne.

kyligt

Jaha. Det var väl typiskt. Resten av la familia blir sjuk och då är det jag som får springa med hushållspappersrullar, c-vitamin och alvedon. Laga mat, flytta fjärrkontrollen till tv:n närmare och flytta på irriterande lampor som lyser in i ögonen. Nåja, det är inga speciellt ansträngande sysslor och jag gör det så gärna. Måste bara hinna med att plugga lite till nationella provet i svenska imorgon också. Den skriftliga delen är det som gäller och att skriva har aldrig varit min svaga sida turligt nog. Jag håller tummarna.

Har gjort diverse skitbra inköp idag för att uttrycka det enkelt; ett par svarta uggs och fyra lussekatter. Kom precis på att vi har glögg hemma också, så nu jävlar ska här julmysas. Synd att jag redan har använt mina uggs utomhus, annars hade jag kunnat ha dem på mig.

Mysig stämning kan behövas just nu, för jag har precis börjat att läsa om Sugarplum Fairy-Kristians blogg i kroppen min och jag kan meddela att det inte går ett dugg bättre än förra gången. Sitter med duschhandduken i knät och gråter ögonen ur mig. Är så glad att han klarade det.


"Sista innan allt försvann"

Epitome of Sweden

Tog en tur till Ikea med familjen idag, fick bland annat köpt mig en skrivbordslampa och en spegel. Tänkte köpa en ny skrivbordsstol också men den jag valde var tyvärr slut när vi kom fram till lagerhyllan :( Nåja, lampan var det mest välbehövliga i alla fall och nu lyser den så fint på mitt nystädade skrivbord!


party s(e)oul


by seoulnightlife

gotta get down on friday


En liten bild på mig blir en fin start på detta inlägg tycker jag och sen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva för jag har ingenting roligt alls att berätta. Det är fredag, fast det vet nog alla redan. Och så var det ju den stora "11/11/11"-dagen idag fast jag missade att kolla klockan när den var 11:11 så där sket sig min önskning. Om en minut är klockan 15:15 så jag antar att jag får ta den då om det känns nödvändigt.

Av någon anledning tror jag också att vi har lov nästa vecka för det känns som en speciell fredag idag? Tror det är hela den här 11/11/11-grejen som har spårat ur så nu börjar jag nedräkningen till 12/12/12. TAGGA!!!

mr norén, nice to meet you

Hittade en gammal grej från Aftonbladet om Gustaf Norén och hur han är som pojkvän. Varför finns det inte fler som han?????????

Var träffades vi?
– På biblioteket i Borlänge vid videohyllorna, strax intill internetsektionen. Där träffas de flesta. Du var snygg och sa hej.

Hur lång tid tar det innan du bjuder hem mig på… en kopp te?
– Jaa, om jag får ditt telefonnummer när vi träffas tar det två, tre månader. Jag måste ju hinna gå igenom alla samvetskval så att jag inte gör något förhastat.

Men vi dejtar väl fram till dess?
– Dejting? Nej, nej, nej. Dejting, det finns inte i Borlänge. Först får man ett alternativ presenterat för sig, sen funderar man i två månader om man vill ha det eller inte. Och vill man det – då börjar det.

Nu är ju du rockstjärna, måste jag som flickvän göra något för att matcha din image?
– Nej, det behöver du inte bry dig om för det har jag redan tänkt på. Jag är ju Gustaf Norén och det är ju inte en slump att jag är rockstjärna. Och Gustaf Norén väljer ju tjejer som passar Gustaf Norén. Allt kommer naturligt om du är den rätta.

Är det okej om jag tycker din musik är skränig?
– Njae, alltså, om du inte förstår musiken så förstår du inte mig, så det är inte ett dugg okej. Det är som att säga ”är det okej att inte förstå din personlighet?”

Är du en romantiker?
– Det måste man vara om man spelar rock. Du kan inte skapa mycket känslor om du inte har mycket känslor i dig.

Okej. Det är snart vår ettårsdag. Hur överraskar du mig?
– Jag tror inte att jag kommer ihåg ettårsdagen. Du blir nog överraskad om jag gör det. Men jag skulle försöka laga mat och eftersom du vet att jag aldrig gjort det förut så skulle du nog bli imponerad.

Mat ja, tar du notan eller delar vi?
– Den tar jag – alltid. Jag vet inte varför. Det kanske är det manliga djurets instinkt, att man måste ha kontroll eller något?

Förresten, jag har inga rena trosor kvar, är det okej om jag lånar dina kalsonger?
– Absolut, du behöver inte ha några trosor alls, inte i mitt hem.

Finns det något i mitt förflutna som jag inte ska berätta för dig?
– Jag har inget behov av att höra om gamla pojkvänner, de finns inte kvar i det här livet. Och de får vara hur många eller få som helst eftersom de är totalt ointressanta. Om du har haft 250 förhållanden före mig skulle jag se det som att du haft en del att göra innan du hittade den rätte.

Jag är svartsjuk på alla snygga groupiewannabies som står längst fram vid scenen och trånar när du spelar.
– Jo, men vet du, de är svartsjuka på dig också. Jag skulle inte välja dem före dig. Vi två har ju kommit varandra nära och det är det som räknas! Fast svartsjuka är värst i världen och om du är svartsjuk hela tiden skulle jag nog göra slut. Det skulle inte gå i längden.

Det blir väl svårt att ha ett sexliv när du bor i turnébussen i sommar. Hur löser vi det?
– Du ska inte med eller? Nej, förresten, det kan du ju inte. Vi får väl skippa det helt enkelt. Det är inte så farligt, det är högst några dagar, sen kommer jag hem igen. Men om du är med är det bara att dra för ett skynke för sängen i bussen. Du behöver ju inte skrika?

Du, jag blev lite på lyset igår och vaknade upp med trummisen i Mando Diao. Vad händer nu?
– (skrattar) Ja fy fan, jag skulle nog ta upp en fistfight med Samuel. Du är mitt revir och det borde han veta om. Men jag skulle nog försöka lappa ihop det med dig, men det skulle ta jävligt lång tid att förlåta.

Hur blir du när vi grälar?
– Förbannad, så in i helvete. Men det går snabbt över.

Förresten, har jag sagt att jag är lite amatörkinky? Vad sägs om att jag överraskar dig med ridpiska och höga stövlar?
– Jaha, du slåss i sängen? Det är lugnt, du gör det ju ändå för den goda sakens skull. Det förstör ju bara lite hud och det växer ju ut igen.

Vad säger du om jag vill bjuda med en av mina tjejkompisar då?
– Om jag är kär i henne också, vilket jag inte tror att jag är, så skulle det vara lugnt. Annars så tror jag nog inte att jag skulle vilja det. Jag skulle kanske fundera på om du är lesbisk.

Vad måste jag göra för att du ska slänga ut mig?
– Du skulle kunna lägga kräkmedel i maten, dra ut tv-sladden under VM-finalen i fotboll eller berätta att du inte är kär i mig, då åker du ut.


underbaring!!!!

hej jag pluggar och lyssnar på musik

Carl Norén – The Anger

Ovanor

Det är härligt att göra sig av med dåliga ovanor! Oerhört skön känsla som infinner sig när man efter ett tag inser att man har slutat utan att ens tänka på det och tänker "men det där behövde jag ju faktiskt inte, varför gjorde jag det då?". Återfall, visst, men knappast värt det.

En ovana som jag fortfarande har kvar är dock att inte gå och lägga mig i tid...och inte kommer jag göra det på ett tag heller för jag måste ner i källaren och leta upp ett trollspö. Lovar att jag inte ska leka Harry Potter och leta efter perrong 9 3/4 eller något, utan på lördag är det fezt i Sätila! Tror att jag och isbjörnen Emilia kommer bli ett riktigt vackert par :D

Vet ni vad?

Inträffade en grej idag som gjorde mig så fruktansvärt arg så jag vet inte vad. Rasism är så jävla äckligt. Det kan fan vara det absolut värsta jag vet.

Hur många kan nationalsången eller bryr sig ens om att den finns? Hur många tar personligen illa upp av att en tjej på stan som man inte ens känner går med slöja? Ja, det kanske finns bråkiga invandrare på skolan men är alla "svenskar" så himla jävla ordentliga då eller?

Spela roll om jag är en "blatteälskare" för att jag tycker att det är fel att säga neger eller att alla arabfolk inte är så kallade turkar. Hellre det än rasist. Äckliga jävlar.

min onsdag med några få ord

sov till klockan ett och har sedan dess varit fastlimmad i soffan, kollat på tv och försökt jobba med projektarbete. Jo jag steg upp en gång för att hämta glögg! Imorgon ska jag träffa Amanda och Emilia och det ska bli roligt för vi har inte setts sen i fredags :------------------)

Här är en fin låt som jag tycker att alla ska lyssna på

I kroppen min.

Jag läser ganska många andra bloggar, för att de är bra och roliga och för att de är kompisar eller kompisars kompisar. Men det är väldigt få av dem som berör.

Till skillnad från den här bloggen som jag precis hittat, nämligen i kroppen min av Kristian från Sugarplum Fairy, där han skriver om hur det är att ha cancer. Den är tyvärr nedlagd nu (för tio dagar sedan, mer exakt) men man kan läsa den ändå. Ta in orden (och som den mannen kan skriva), reflektera och låta sig beröras. För det lovar jag att man gör. Om inte, ja då är man förmodligen en fruktansvärt oempatisk människa eller ej läskunnig.

Jag funderade på hur det skulle kännas att själv få ett sådant besked: du har cancer. För det är ju ett faktum; cancer är ett ord som människor förknippar med döden. Det måste få en att börja reflektera över sig själv; vem är jag? Känner man sig själv till 100% egentligen? Det gör i alla fall inte jag.

Ville bara få det sagt. Och tala om att jag har fått någon skit på ena linsen så nu ser jag alldeles suddigt.


Jag hade läppstift igår på tjejmiddagen (Nobel-tema). Då blev det en främling på utsidan också.

ANARKI

Kom hem från födelsedagsfest hos Moa för någon timma sedan och Har precis uppdaterat min iPhone med iOS 5. Var lite osäker där ett tag på om jag verkligen skulle göra det, då de flesta jag sett verkar ha haft stora problem med synkronisering av musik, bilder osv. Men nu är det gjort, och än så länge verkar allt lugnt! Några större förbättringar märker jag dock inte av, knappt några skillnader ens.

Jo. Några grejer är annorlunda, t.ex. tidningskiosken (värdelös) och påminnelser (som kalendern i stort sett). Alla skjutreglage är runda istället för fyrkantiga. Och så är skicka-knappen för sms grön istället för blå.
Jävligt ful grön färg faktiskt.

Summan av kardemumman blir därmed: allt iOS5 har gett mig är en ful grön knapp, och inte fick jag träffa Siri heller!